ФК ДОЊИ СРЕМ – ОФК БЕОГРАД 1-1 (0-0)

Због грешака испуштена победа за крај полусезоне!

Пећинци, 07. децембар. Почетни ударац изведен у 13 часова.

Стадион СЦ “Сувача”, гледалаца око 350.

Време: Ветровито са 2 степена.
Терен: Тежак за игру.
Дресови: ФК Доњи Срем у црним, а ОФК Београд у плаво – белим дресовима.

Стрелци: 0-1 Чаврић у 59, 1-1 Синђић у 70. минуту.

Делегат: ВАСОВИЋ Радоман
Главни судија: ГРУЈИЋ Данило
Први помоћни судија: ЂУРЂЕВИЋ Далибор
Други помоћни судија: ГАГИЋ Милош
Четврти судија: ФЕРЧЕК Денис
Први додатни судија: НЕДЕЉКОВИЋ Владимир
Други додатни судија: ИЛИЋ Милан
Посматрач: АВРАМОВИЋ Сава

Жути картони: Чордашић, Дамњановић, Букорац (ФК Доњи Срем), Јешић, Голубовић и Павловић (ОФК Београд).

ФК Доњи Срем (4-5-1): Белић, Лакићевић, Ашковски, Стојановић, Лакић – Пешић, Букорац, Синдјић, Крунић, Дамњановић, Зец, Чордашић. Играли су још: Лукић и Кузмановић.
Тренер: Владо Чапљић

ОФК Београд (4-5-1): Павловић, Голубовић, Планић, Васиљевић, Антонов, Гајић, Мицевски, Палочевић, Јешић, Чаврић, Дражић. Играли су још: Батес, Ивановић, Дамјановић.
Тренер: Златко Крмпотић

Биланс ОФК Београда на крају полусезоне је следећи – пет победа, два ремија и осам пораза уз седамнаест освојених бодова и по мечу са једним постигнутим голом у просеку. Пролећни део шампионата ћемо доћекати на десетом месту на табели и као полуфиналисти националног купа.

Меч у Пећинцима, по хладном времену и тешком терену, обиловао је шансама, више пред голом домаћих, али је на утакмици било тек два поготка, по један у свакој мрежи. Промашили смо што се једноставно не маши, поготово Планић који је пребацио празан гол са свега пар метара! Опет смо примили гол након прекида, када поново немаркирани играч постиже погодак у нашем шеснаестерцу! Тренер Крмпотић очигледно не даје превише значаја, уз лошу завршницу, највећем проблему у овој сезони, па иако и сам некадашњи дефанзивац, није на тренинзима увежбао своје изабранике да не праве почетничке грешке! Нема шта, све су то “дечије болести” нашег суперталентованог тима које морамо да прележимо што пре! Превише смо бодова изгубили због основних ствари које морамо да радимо!

Гол за Београд је постигао све бољи Аца Чаврић у 59. минуту, а изједначио је наш некадашњи играч и декларисани Офковац, Урош Синђић који се није радовао након постигнутог гола, а и Плава унија је скандирала његово име пре тога!

Треба рећи да је тренер домаћих, Чапљић, очигледно наложио својим играчима да наступе оштро на наше младе играче, вероватно мислећи да ћемо се уплашити од старијих колега, па су нас тако добрано “пребили”. После ударца ногом у главу Васиљевић је са потресом мозга пребачен на ВМА, на срећу нема тежих последица, а Чаврић нешто касније такође напустио терен због учесталих погибељних стартова. Исто тако, у првом полувремену је умало дошло до туче након дивљачког старта над Палочевићем, али се ситуација некако смирила.

У првом полувремену смо бити доста конкретнији ривал, али наши играчи нису успели да савладају голмана Белића. Најбоље шансе су имали Јешић, Дражић, Чаврић, а одличан ударац из прекида упутио је Васиљевић. Гост је тек пар пута угрозио наш гол.

У наставку игре, на његовом почетку, Сремци су опколили наш гол и имали неколико стопостотних прилика. Ту смо имали доста среће!

Ипак, до вођства долазимо ми. Чаврића у 59. минуту погађа одбијена лопта у шеснаестерцу, домаћи санкционишу играње руком, пиштаљка је мирна, а наш нападач рутински и зналачки забија лопту у мрежу!

Након 11 минута, Синђић изједначава резултат. После једног фаула, убацује се лопта у наш казнени простор, а Синђа, “наравно” непокривен, главом удара лопту која тресе нашу мрежу! Саиграчи долазе до њега да заједно прославе гол, али он из поштовања према нашем клубу мирно одлази ка својој половини терена. Синђо, хвала за све!

До краја меча добре продоре имао је Ивановић који је добро комбиновао са Палочевићем, а Планићев зицер који је могао да реши питање победника смо описали на почетку извештаја.

Велика штета и остаје велики жал за бодовима јер смо свакако били бољи ривал на терену са доста лепршавом и допадљивом приказаном игром!

Након утакмице играчи долазе до навијача и захваљују им се тако што им је део њих поклонио своје дресове што је много значило Унионистима, поготово оним млађим!

ПОГЛЕДАЈТЕ НАЈЗАНИМЉИВИЈЕ ДЕТАЉЕ СА МЕЧА!
извор: youtube.com

ПРЕГЛЕД ДЕШАВАЊА ИЗ МИНУТА У МИНУТ ПОГЛЕДАЈТЕ НА – МОЗАРТ МЕЧ ЦЕНТРУ!

Учинак младих Романтичара на полусезони бодовно је најслабији у последње време. Ипак, утисак поправља пласман у завршницу масовнијег такмичења!

СЕЗОНА 2013/14 – 10. МЕСТО – 17 БОДОВА – 1/2 ФИНАЛЕ КУПА
СЕЗОНА 2012/13 – 9. МЕСТО – 21 БОД – 1/2 ФИНАЛЕ КУПА
СЕЗОНА 2011/12 – 7. МЕСТО – 22 БОДА – 1/4 ФИНАЛА КУПА
СЕЗОНА 2010/11 – 10. МЕСТО – 19 БОДОВА – 1/16 ФИНАЛА КУПА
СЕЗОНА 2009/10 – 4. МЕСТО – 24 БОДА – 1/2 ФИНАЛЕ КУПА
СЕЗОНА 2008/09 – 5. МЕСТО – 21 БОД – 1/4 ФИНАЛА КУПА

Следи пауза у првенству која ће трајати све до 23. фебруара када ћемо гостовати на крову тржног центра “Стадион”, братском ФК Вождовац.

Треба рећи да је вероватно део играча одиграо последњи такмичарски меч за Плаве. Најближи одласку је Голубовић који би већ на зиму могао да брани боје римске Вучице.

Навијачи имају велика очекивања у дешавања преко зиме. Надамо се великом реновирању тима и самог функционисања клуба. Сви се надамо да је коначно дошло време да освојимо нови трофеј купа који чекамо предугих 48 година!

НАПРЕД БЕОГРАД!

ФОТО ПРИЧА –

donjisremofk7.jpgdonjisremofk6.jpgdonjisremofk1.jpgdonjisremofk5.jpgdonjisremofk3.jpgdonjisremofk2.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.