Београд кренуо са радом у новој години!

Нови тренер одржао први тренинг

Романтичари су кренули са радом у новој, 2014. години. Нови тренер Милановић је извршио прозивку играча и одржао први тренинг пред наставак сезоне од које сви много очекујемо!

Шеф стручног штаба је унео неколико измена у састав досадашњег стручног тима. Уместо Миодрага “Бурека” Анђелковића, који ће убудуће, са тренером Драганом Ђукановићем, водити селекцију омладинаца и Саше Кљајића, помоћници Милановића биће наш дугогодишњи тренер разних селекција, Горан Лазаревић, а о кондицији играча бринуће Владимир Прочикиевић. Староседеоци Петар Дивић и Душан Гашић остају на својим дужностима.

Претходна два дана су послужила да се обаве медицински прегледи на клиници “Вита Маxима”, а данас се, после месец дана паузе, кренуло са тренинзима. Имајући у виду да је први тренинг, радило се изненађујуће јаким темпом што није био случај на претходним окупљањима у исто време.

Играче је поздравила и Плава унија која је уз бакљаду затражила од својих играча да овог пролећа, након предугих 48 година, коначно вратимо пехар националног купа у своје витрине!

Занимљиво је то што се тренинг одржао на главном терену јер је он у сасвим солидном стању, иако је јануар, а своје доскорашње саиграче посетио је и наш капитен са почетка ове сезоне, Марко Петковић.

Што се тиче играчког кадра, нисмо видели превише новина у екипи. Од новајлија смо “снимили” тек пар младића који ће покушати да се наметну Милановићу.

По медијима се ових дана провлачи доста играчких имена које доводе у везу са нашим клубом. Пре свих, најављује се наш некадашњи голгетер, Миљан Мрдаковић, а на месту голмана се као решење ставља бивши играч Ц. Звезде и Земуна, Кировски. Видећемо шта ће се дешавати у наредним данима, а тренер Милановић најављује да је приоритет да се у екипу доведе неколико искуснијих играча уз које би се млађи калили и градили.

План припрема је сличан као и претходних година. Већ у недељу ће се отићи на једнонедељне припреме у 196 километара северно удаљену Кањижу, а по повратку ће се тренирати у Београду све до 30. јануара када одлазимо у Анталију где ће се остати до 15. фебруара.

У Београду ћемо одиграти три контролне утакмице у следећем распореду:

– 21.01. ОФК Београд – ФК Долина
– 25.01. ОФК Београд – ФК Индјија
– 28.01. ОФК Београд – ФК Синдјелић

У Анталији су планиране четири провере:

– 03.02. ОФК Београд – ФК Куба
– 06.02. ОФК Београд – ФК Јаблонец
– 09.02. ОФК Београд – ФК Волин
– 12.02. ОФК Београд – ФК Шериф

Генерална проба је планирана за 16. фебруар, недељу дана пред почетак пролећне полусезоне када гостујемо на Вождовцу.

За крај да кажемо да је наш нови тренер, Милан Милановић, данас прославио свој педесет и први рођендан, а преносимо и део његове изјаве коју је дао Неши Петровићу, новинару СОС Канала:

– “Част је и привилегија наћи се у овом клубу, а томе најбоље сведоче ово слике у просторијама клуба на којима су све саме легенде нашег фудбала”, увео је Петровић нашег тренера у причу, а он се надовезао, – “Хвала вам на овој констатацији. Стварно бих желео да кажем да је привилегија радити у овом клубу. Где год да се окренете ту су трофеји, легенде српског фудбала, а и један Моша Марјановић је био тренер овде!”

Швабо хвала и срећан рођендан са жељама да се у мају заједно радујемо!

1102357prozivka145prozivka144prozivka143prozivka142prozivka141

Leave a Reply

Your email address will not be published.