Просечно издање на контролном мечу пред пут у Анталију

Осим јаког темпа утакмице и неколико наших шанси ништа посебно није виђено на утакмици против Синђелића

Контролна утакмица против прволигашке екипа ФК Синђелић је одиграна на помоћном терену Омладинског стадиона на температури која је износила нула степена. Да ли је хладноћа била разлог то не знамо, али нисмо видели неку организовану ни повезану игру. Са друге стране, све похвале иду на јачину темпа који је приказан на једној пријатељској утакмици.

У тиму смо видели неколико новајлија. По левом боку је дејствовао Обрадовић који се боље снашао на позицији левог бека у првом полувремену у односу на наставак игре када је то место заузео Антонов, а новајлија из Новог Пазара био померен више ка голу противника где је био доста неконкретан.

Александар Станисављевић је дошао из петровачке Слога и на први поглед оставља утисак да може бити велико појачање. Ипак, стиче се утисак да му тренер Милановић није баш пронашао праву позицију на терену и да треба да дејствује више офанзивно, по боку, или средини.

Виталиј Булат (дошао из Новог Пазара) очигледно није имао свој дан па је тако слабо учествовао у организацији напада, више је “шеткао” по терену него што је био користан за екипу.

Од осталих играча који су дошли ове зиме појавили су се Пилица (Колубара), који се није најбоље показао на позицији десног бека (изворна позиција му је штопер), те Зарубица (Сутјеска НК) и Шипчић (ФАП), као и омладинац Матовић, који нису имали превише времена да покажу шта знају.

Од староседелаца највише је пружио Здјелар, а солидни су били Чаврић, Дражић, Јешић, Планић, Аџић, Мицевски…

Што се тиче шанси, бележимо покушаје Станисављевића, Дражића, Јешића, Палочевича, Зарубице, а гол за нас је постигао, у завршници све бољи Чаврић, након асистенције Мицевског. Гости су изједначили након прекршаја Аџића над Лазовићем, а Стевановић је надмудрио младог Остојића. Добар покушај су имали и преко нашег некадашњег играча, Стојиљковића, али је његов ударац завршио преко гола.

Све у свему, на основу ове контролне утакмице, после осамнаестодневног рада са новим шефом струке, стиче се утисак да смо у односу на претходни период нешто офанзивнији и није нам највише пажње посвећено дефанзивним задацима задњег везног реда. Ипак, далеко је то од оног што сви очекујемо и надамо се да ће се до почетка првенства све линије тима затегнути и да ћемо бити много конкретнији!

Проблем видимо на месту десног бека јер у одсуству Голубовића, за кога се још не зна да ли ће на пролеће бити у походу на куп са нама, или бранити боје римске вучице, ми тренутно немамо конкретно решење на месту десног бека. Чека се и на опоравак Дамјановића, а на голу ће се појавити повратник Зечевић.

Екипа се 30. јануара сели на главни део припрема у турску Анталију. У Анталији су планиране четири провере:

– 03.02. ОФК Београд – ФК Куба
– 06.02. ОФК Београд – ФК Јаблонец
– 09.02. ОФК Београд – ФК Волин
– 12.02. ОФК Београд – ФК Шериф

Генерална проба је планирана за 16. фебруар, недељу дана пред почетак пролећне полусезоне када гостујемо на Вождовцу.

ofksindjelic4ofksindjelic1ofksindjelic2ofksindjelic3

Leave a Reply

Your email address will not be published.