Најава за утакмицу против ФК Спартак

У суботу, 01. марта, са почетком у 13:30 часова, ОФК Београд, на Омладинском стадиону, у оквиру 17. кола ЈСЛ, дочекује екипу ФК Спартак.

СТАЊЕ У ТАБОРУ РОМАНТИЧАРА

Нисмо стартовали по навијачким очекивањима и након пораза од Вождовца дошли смо на два бода од зоне испадања из Супер лиге! Наши дечаци су пружили дословце никакву игру, нису били повезани, а тек смо у пар наврата угрозили гол, такође скромног ривала.

Разлог је можда у томе да доста новајлија није имало права да наступи због разних суспензија које су донели из претходних клубова.

На мечу против Суботичана за тим који ће истрчати на терен конкурисаће Станисављевић и Пилиповић. Једини који још нема права да помогне новим клупским друговима је појачање из Слободе, Василић, који је суспензију зарадио управо на мечу против нас! Са пар тренинга су одсуствовали Чаврић и Јешић због прехладе, али ће и они бити у комбинацији за тим.

Током недеље је одржан низ састанака са играчима на којима им је указано на грешке које су направљене прошле суботе, видећемо да ли је то имало утицаја и да ли ће се коначно кренути са играма какве сви очекујемо.

СТАЊЕ У ТАБОРУ ГОЛУБОВА

Спартак је сасвим фино одиграо јесењи део сезоне коју је завршио у горњем дому табеле са четири бода више освојених у односу на нас.

Преко зиме нису направили превише измена у саставу. Новопридошлица је једино Тумбасевић који је позајмљен из Војводине, а напустили су их Миливојев, Пушкарић, Попара, Војводић, Видовић и Стевановић.

На старту наставка првенства, као и ми, направили су кикс изгубивши од Слободе у Суботици минималним резултатом. Утакмица је одиграна у среду јер је у суботу терен био натопљен водом тако да су љихови играчи вероватно уморни пред наш међусобни меч, али исто тако, после непланирано изгубљених бодова и решени да добију меч по сваку цену!

Спартак ће бити ослабљен јер им не играју носиоци игре, Торбица и Носковић, а највећа претња ће бити наш доскорашњи креатор игре, Веса Тривуновић.

КРАТАК ИСТОРИЈАТ НАШЕГ НАРЕДНОГ ПРОТИВНИКА

Фискултурно омладинско спортско друштво Јован Микић Спартак основано је 21. Априла 1945. године. Назив Спартак је револуционарно име познатог Суботичког атлетичара између два светска рата, Јована Микића – Спартака. У послератним данима Другог светског рата формирању фудбалске секције предходио је низ догађаја. Као огранак тадашњих постојећих фудбалских клубова Жак, Грађански и Раднички, оснивачка Скупштина формирала је нови клуб под називом СДЖ Јован Микић Спартак.

Члан Прве фудбалске лиге ондашње Југославије Спартак је постао 1946. гоодине где се такмичио две сезоне. Затим је био једну сезону члан Друге лиге да би се у елитно друштво југословенских клубова вратио 1948. године где је провео наредних десет година. 1958. испада у другу лигу где је био све до 1972. године када је поново изборен повратак у елитно друштво у коме се такмичио једну сезону. Затим је низ година био члан Друге лиге, а извесни период чак и у републичком рангу Војводине све до 1986. године када је поновно члан Прве лиге.

Такмичи се у специфичним тадашњим условима до 1997. године када је поново постао члан Друге лиге. У тешким ондашњим економским условима клуб опстаје захваљујући помоћи привредника уз скромне спортске резултате. Оно најзначајније збивало се од 2004. године када је из Републичког ранга метеорским успоном у свакој наредној сезони освајањем првог места клуб изборио пласман у Прву лигу Србије, а затим већ следеће сезоне у наше најелитније такмичење Суперлигу Србије када се такмичио под називом фудбалски клуб СПАРТАК ЗЛАТИБОР ВОДА.

Фудбалери Спартака имали су успеха у такмичењу Купа Србије, тако су два пута били финалисти нашег најмасовнијег такмичења и у некадашњој Југославији. Први пут то се догодило 04. Јула 1962. гоодине када је у финалу одиграном на стадиону ЈНА, ОФК Београд победио тим Спартака резултатом 4:1. Други пут Спартак је био финалиста купа 1994. године када се играло две утакмице у којима је тим Партизана из Београда прво славио у Суботици резултатом 3:2, док је у Београду било 6:1 за Партизан.

МОГУЋИ САСТАВИ ТИМОВА

ОФК БЕОГРАД: Зечевић, Гајић, Планић, Васиљевић, Обрадовић, Здјелар, Новаковић (Пилиповић), Дражић, Станисављевић (Јовановић), Палочевић (Ивановић) и Чаврић.

ФК СПАРТАК: Алексић, Милошевић, Радовић, Ковачевић, Антонић, Тумбасевић, Тривуновић, Мркела, Шарац, Џугурдић и Пушкарић.

СТАТИСТИКА И ОЧЕКИВАЊЕ КЛАДИОНИЦА

У последњих пет мечева имамо скроз изједначен скор са “Спартанцима”. По две победе и један реми на обе стране. Гол скор је на нашој страни – 6:5!

Што се тиче очекивања кладионица по њима је Београд фаворит. За нашу победу се даје просечна квота од 2, за реми 3,13, а за победу госта 3,13.

ПОГЛЕДАЈТЕ ОПШИРНИЈУ СТАТИСТИКУ!
извор: fudbal91.com

СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТ

Главни делилац правде на мечу биће Бојан Николић. До сада је само једном судио нашем клубу и то баш против Спартака, али тада у гостима. Завршено је нерешено, 1-1. Тада нам је показао три жута картона.

Спартаку је арбитрирао три пута, а на тим утакмицама су победили два пута, а једном ремизирали. Показао им је осам жутих картона и једно искључење.

Делегат: КАРАСИ Станислав
Главни судија: НИКОЛИЋ Бојан
Први помоћни судија: ЧАЂЕНОВИЋ Владимир
Други помоћни судија: КУРЧУБИЋ Ненад
Четврти судија: МИЛЕТИЋ Горан
Први додатни судија: ВЕСЕЛИНОВИЋ Слободан
Други додатни судија: НЕДЕЉКОВИЋ Владимир
Посматрач: ГАЈДОБРАНСКИ Ђорђе

УЧЕСТВОВАЊЕ У ДИСКУСИЈИ

Своје мишљење, праћење дискусије као и могућност да гласате о исходу меча можете остварити на теми о овој утакмици на нашем ФОРУМУ! Региструјте се ако већ нисте!

КОМПЛЕТНИ ПАРОВИ 17. КОЛА И ТРЕНУТНА ТАБЕЛА

У суботу:
Војводина – Вождовац (13.30)
Јавор – Доњи Срем (13.30)
Рад – Нови Пазар (13.30)
ОФК Београд – Спартак (13.30)
Јагодина – Црвена звезда (14.30)
Напредак – Раднички Крагујевац (16.00)
Партизан – Раднички Ниш (17.00)
У недељу:
Слобода – Чукарички (13.30)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 35, Партизан 34, Јагодина 27, Раднички Ниш 25, Војводина 25, Чукарички 25, Нови Пазар 25, Спартак 21, Напредак 20, Слобода 19, Раднички Крагујевац 17, ОФК Београд 17, Доњи Срем 15, Јавор 15, Рад 11.

CAM01114

Leave a Reply

Your email address will not be published.