Најава за утакмицу против Новог Пазара

У суботу, 15. марта, са почетком у 14:30 часова, ОФК Београд, у оквиру 19. кола ЈСЛ, дочекује екипу ФК Нови Пазар на Омладинском стадиону. Ако сте из неког разлога спречени да дођете на стадион, у сарадњи са Моцарт меч центром на нашем сајту можете пратити уживо текстуални пренос!

ofknp5

Када помињемо сусрет ОФК Београда и Новог Пазара, навијачима Београда се одмах врати сећање на утакмицу коју смо јесенас одиграли у Пазару, а на којој је без икаквих разлога управа домаћих, у сарадњи са полицијом, забранила долазак Плавој унији! То је прва утакмица на којој Унија није организовано била уз свој тим, а да није био у питању неки вид протеста, после много година! Ускраћена нам је слобода кретања у сопственој земљи! За сваку осуду! Свим навијачима треба да се омогући да буду дванаести играч свом клубу!

СТАЊЕ У ТАБОРУ РОМАНТИЧАРА

Ситуација у клубу је алармантна и све осим победе је равно катастрофи. У прва три кола освојили смо тек један бод и дошли на позицију која је на корак од места које води у нижи ранг!

Више од бодовног дефицита брине наша игра којом се не долази до голова и победа! Очигледно је да тактика тренера мора да се мења и да се више играча придодаје усамљеном Чаврићу у нападу!

Што се тиче кадровског стања, сви играчи, осим “пожутелог” Ивановића и од раније повређеног Богавца, су на располагању тренеру Милановићу.

Наш стратег је током јесење полусезоне водио екипу Новог Пазара и са њима имао добар учинак што му је донело признање за најбољег тренера лиге. То може бити и предност за наш табор јер је сигурно добро упознат са манама и врлинама већине играча клуба са југозапада Србије.

Победа у наредном мечу је нужна гледајући на “густ” распоред који нам следи. Следећег викенда гостујемо у Нишу, потом играмо прву утакмицу полуфинала националног купа, која засигурно носи епитет најважније у овој сезони, а затим дочекујемо Партизан.

СТАЊЕ У ТАБОРУ ПАЗАРАЦА

ФК Нови Пазар је у самом врху табеле! Нови тренер је забележио солидан учинак у прва три кола у којим су освојили четири бода.

Тренер Зоран Његуш нема кадровских проблема. Једино је због повреде под знаком питања наш доскорашњи играч, Предраг Павловић.

Нови Пазар важи за изразито “домаћински” тим и они у овом шампионату немају пораз на свом терену. Са друге стране, уз наш тим, најслабији су гости у лиги са свега 5 освојених бодова!

КРАТАК ИСТОРИЈАТ НАШЕГ НАРЕДНОГ ПРОТИВНИКА

По оснивању клуб је носио назив Санџак, а касније Дежева. Фузијом ФК Дежева и ФК Рас постао је садашњи ФК Нови Пазар 1962. године. Био је аматерски првак у бившој СФРЈ, члан друге лиге група Исток, члан Јединствене друге лиге на нивоу бивше СФРЈ. Два пута је изборио бараж за И Савезну лигу, и оба пута је поражен. Први пораз претрпео је од Сутјеске из Никшића, а други од Слободе из Ужица.

Клуб је у сезони 2010/11. заузео 3. место у Првој лиги Србије, али је након одустајања БАСК-а од играња у Суперлиги, који је био првак Прве лиге, на седници ИО ФСС 11. јула 2011. је донета одлука да уместо БАСК-а у сезони 2011/12 у Суперлиги игра Нови Пазар, а од тада игра у континуитету у елитном рангу.

МОГУЋИ САСТАВИ ТИМОВА

ОФК БЕОГРАД (4-5-1): Зечевић, Василић, Планић, Васиљевић, Обрадовић, Здјелар, Пилиповић, Палочевић, Јешић, Дражић и Чаврић.
Тренер: Милан Милановић

ФК НОВИ ПАЗАР (4-5-1): Симић, Ђорђевић, Вуковић, Оташевић, Обровац, Протић, Рагиповић, Арсенијевић, Русмир, Кецап, Поповић.
Тренер: Зоран Његуш

СТАТИСТИКА И ОЧЕКИВАЊЕ КЛАДИОНИЦА

Од како су Пазарци ушли у Супер лигу, са њима смо одиграли седам утакмица. Победили смо три пута, а у два наврата је било нерешено и исто толико пута победили су Пазарци. Са Новим Пазаром смо играли важне утакмице током осамдесетих година када смо запали у кризу и играли Другу лигу. У пар наврата смо се са њима борили за повратак у елитно друштво.

Што се тиче очекивања кладионица по њима је домаћин апсолутни фаворит па се за нашу победу даје квота од 1,85, за реми 3,24, а победа Пазара се просечно вреднује са 4,01.

ПОГЛЕДАЈТЕ ОПШИРНИЈУ СТАТИСТИКУ!
извор: fudbal.91

СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТ

Главни судија на утакмици ће бити тридесетдеветогодишњи Мајо Вујовић из Новог Сада. До сада нам је судио на 13 мечева уз скор од 8 наших победа, 2 ремија и 3 пораза! Досудио је и 6 једанаестераца у нашу корист, у односу на 2 које је показао нашим противницима! Показао нам је 26 жутих картона, а нашим ривалима 34, уз један парни жути картон.

Новом Пазару је судио на 6 мечева уз скор 2-2-2. Показао им је 16 жутих картона док је њиховим противницима 12, уз један парни. До сада није свирао једанаестерац у корист Пазара, док је једном показао на белу тачку у корист њихових ривала.

Делегат: ЧАНАК Миланко
Главни судија: ВУЈОВИЋ Мајо
Први помоћни судија: МИНИЋ Милан
Други помоћни судија: ГАГИЋ Милош
Четврти судија: МИЛЕТИЋ Горан
Први додатни судија: КИШ ЧЕПЕГИ Роберт
Други додатни судија: ПАУНОВИЋ Игор
Посматрач: СИМИЋ Драган

УЧЕСТВОВАЊЕ У ДИСКУСИЈИ

Своје мишљење, праћење дискусије као и могућност да гласате о исходу меча можете остварити на теми о овој утакмици на нашем ФОРУМУ! Региструјте се ако већ нисте!

КОМПЛЕТНИ ПАРОВИ 19. КОЛА И ТРЕНУТНА ТАБЕЛА

Субота:
Слобода – Раднички Ниш 14.30
ОФК Београд – Нови Пазар 14.30
Војводина – Чукарички 14.30 (Арена спорт 1)
Јавор – Спартак 14.30
Напредак – Доњи Срем 16.30
Јагодина – Вождовац 17.00
Црвена звезда – Раднички 1923 17.00 (Арена спорт 1)

Недеља:
Рад – Партизан 14.30 (Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 41, Партизан 40, Чукарички 31, Војводина 29, Јагодина 28, Нови Пазар 28, Раднички Н. 26, Спартак 23, Вождовац 22, Напредак 21, Слобода 19, ОФК Београд 18, Раднички 1923 18, Доњи Срем 17, Јавор 16, Рад 15.

Leave a Reply

Your email address will not be published.