Агонија! ОФК Београд – ФК Нови Пазар 0-1!

Београд, 15 март. Почетни ударац изведен у 14:30 часова.

Омладински стадион, гледалаца око 600.

Време: Пријатно за игру са 16 степени.
Терен: Солидан за игру.
Дресови: ОФК Београд у плаво белој, а Нови Пазар у љубичасто белој комбинацији.

Стрелац је био Обровац у 84. минуту.

Делегат: ЧАНАК Миланко
Главни судија: ВУЈОВИЋ Мајо
Први помоћни судија: МИНИЋ Милан
Други помоћни судија: ГАГИЋ Милош
Четврти судија: МИЛЕТИЋ Горан
Први додатни судија: КИШ ЧЕПЕГИ Роберт
Други додатни судија: ПАУНОВИЋ Игор
Посматрач: СИМИЋ Драган

Жути картони: Ђорђевић и Рагиповић (Нови Пазар).

ОФК Београд (4-5-1): Зечевић, Василић, Планић, Васиљевић, Обрадовић, Здјелар, Пилиповић, Јешић, Палочевић, Чаврић, Јовановић. Играли су још: Гајић, Дражић, Новаковић
Тренер: Милан Милановић

Нови Пазар (4-5-1): Шимић, Ђорђевић, Протић, Оташевић, Обровац, Сотировић, Кецап, Русмир, Вуковић, Рагиповић, Арсенијевић.
Тренер: Зоран Његуш

Агонија се наставља! На четири утакмице у пролећном делу шампионата наш учинак се свео на један освојени бод, од могућих дванаест и један постигнути погодак! За нас је свака наредна утакмица је квалификациона за опстанак у лиги, поготово ако се погледа какав тежак распоред утакмица нам следи. Ако за првенство и имамо простора за поправни, оно што забрињава је то да су нам полуфиналне утакмице “пред вратима”!

Тренер Милановић је истрошио све кредите и чека се потез управе. Његова изјава после утакмице, у разговору са разочараним и резигнираним навијачима са јужне трибине, да имамо игру, а да нам само треба један постигнути гол да бисмо се покренули, у овом тренутку никако не сме да стоји и буде прихваћена. Да се ради о припремним утакмицама па да разумемо, али да он тим и даље уиграва после 4 одиграна кола, да за тај период постигнемо један једини гол и дођемо на ивицу табеларног амбиса, то је недопустиво! После дужег периода, коначно смо се, барем на папиру, у зимском прелазном року појачали, али ни то нам за сада не помаже и наш стратег то за сада није успео да искористи.Ни изјаве да смо премлади не могу да се прихвате као оправдање јер то није ништа ново, у последњих неколико сезона је таква ситуација!

Са друге стране, он је изјавио да преузима одговорност и да играчи нису криви, што је са његове стране поштено, али ми више немамо права на то да се задовољавамо изјавама, хоћемо резултате!

У медијима се одмах по завршетку утакмице пронела вест да је Милановић сада већ бивши тренер, а да је његов наследних Драгољуб Беквалац који је до сада у два наврата био наш шеф струке. Видећемо убрзо да ли је та вест и тачна!

Што се тиче саме утакмице, јесмо били неупоредиво бољи противник, имали смо прегршт шанси које су несхватљиво пропуштене, пре свих је Јовановић имао катастрофалну завршницу код једне ситуације. Доста смо били повезанији него на утакмици на Бановом брду, неупоредиво бољи у односу на прва два кола, али резултата једноставно нема! Имали смо и доста добрих покушаја са дистанце, пре свих преко Васиљевића, Дражића и Здјелара, а изгледне шансе су пропустили, поред поменутог Јовановића и Дражић, Чаврић, Обрадовић, Палочевић и Здјелар.

Дражић је поново убачен у наставку игре, опет се поигравао, али свакако био и најконкретнији. Палочевић је по навици компликовао, уместо да брже дели лопте. У 43. минуту се повредио Планић, а на љегово место је изненађујуће постављен искусни Новаковић.

За хтење и жељу играчима нема право нико ништа да замери! Једина замерка њима је та да је у пролећним утакмицама доста њих хтело да постиже евроголове, уместо да рутински тресу противничку мрежу! Не можемо да тражимо гол на силу, ако неко не зна да га постигне, али можемо да тражимо да се не компликује без потребе! Можда су могли да буду и мало агресивнији ако видимо податак да смо од тих четири утакмице на њих две прошли без иједног жутог картона! Наравно да критике иду и на очајну поставку и нереаговање код примљеног гола!

Гост се свесно повукао, из контри нам је пар пута припретио, а примили смо доста јефтин гол у 84. минуту који је лепом, пласираном лоптом, постигао Обровац.

Од тог момента играла се “викторија” пред голом госта, али и поред доста покушаја, без успеха да се постигне бар тај један гол. Пазарци су се доста ваљали по терену, али је судија Вујовић продужио утакмицу за чак седам минута, но ни то нам није било од помоћи. Није нам од користи било ни то што је Милановић водио Пазарце “до јуче”, ни то што су, уз нас, до сада били најлошији гост.

Следи нам гостовање у Нишу, па нам долази Јагодина у првој полуфиналној куп утакмици, а потом дочекујемо Партизан.

ФОТО ПРИЧА –

ofkbpazar20144ofkbpazar20145ofkbpazar20146ofkbpazar20147ofkbpazar20148

Leave a Reply

Your email address will not be published.