Најава за полуфиналну утакмицу купа против Јагодине

У среду, 26. марта, са почетком у 15 часова, Романтичари, на Омладинском стадиону, бију битку за нови трофеј који нисмо освојили пуних 48 година, још од далеке 1966. године! У полуфиналном двомечу се састајемо са екипом која тренутно носи наслов освајача националног купа, са ФК Јагодина. У другом дуелу, копља ће укрстити ФК Војводина и ФК Спартак.

вратите пехарСТАЊЕ У ТАБОРУ РОМАНТИЧАРА

Најважнија утакмица у сезони долази у тешким тренуцима које наш клуб проживљава. Нисмо победили од 4. децембра, а у наставку првенствене трке, од могућих 15, освојили смо тек један једини бод и у групи смо тимова који ће се борити за опстанак у Суперлиги!

Добар резултат у купу би сигурно променио све! Атмосфера и самопоуздање би се сигурно подигли и све лоше би се преко ноћи заборавило!

Имали смо проблема са повредама Планића и Чаврића, али ће и они бити на располагању тренеру Крмпотићу. Једини у комбинацији за тим неће бити плејмејкер Палочевић који ће одсуствовати због жутих картона.

ПОГЛЕДАЈТЕ ИЗЛАГАЊЕ НАШИХ ИГРАЧА ПРЕД УТАКМИЦУ ПРОТИВ ЈАГОДИНЕ!
извор: sportnetwork.rs

СТАЊЕ У ТАБОРУ ЋУРАНА

Ни Јагодинцима овог пролећа не цветају руже и једина су екипа, уз нашу, те Доњи Срем, Спартак и Јавор, која нема победу у првенству након зимске паузе!

У одбрану пехара, који се тренутно налази на адреси јагодинског стадиона, тренер Додић улази са комплетним тимом, а једино у екипи неће бити “пожутелог” Милинковића и Митошевића.

ПОГЛЕДАЈТЕ КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА НОВИНАРЕ ИЗ ТАБОРА фк ЈАГОДИНА ПРЕД НАШУ УТАКМИЦУ!
извор: youtube.com

КРАТАК ИСТОРИЈАТ НАШЕГ НАРЕДНОГ ПРОТИВНИКА

Основан је 1919. године као ЈСК Зора, да би више пута име клуба било мењано у СК Спарта (1921), ЈСК Дача (1926), Јагодински СК (1935), а након 1945. клуб је носио име ФК Полет.

У време обнове након Другог светског рата интенција партије је била – да градови и клубови добијају имена по некадашњим револуционарима и народним херојима. Тако је 1946. Јагодина, по Светозару Марковићу добила име Светозарево, а СД Полет мења име у СД Никчевић, у знак сећања на народног хероја Радисава Никчевића. Крајем 1949. године промењено име у СД Слога, а касније у ФК Младост (1951.) и потом у ФК Морава (1954.). Под притиском светозаревачких политичара 1962. године извршена је фузија три клуба – Мораве, ОФК Каблова и Јединства у ФК Јагодина. Највећи успеси у сезонама 1970/71. и 1981/82 је био улазак у Прву српску лигу, а неуспеси таворење у Крагујевачком подсавезу.

Осим у сезони 1993/94 када су играли у Другој лиги – Исток, нису се такмичили у савезном рангу. У последње две сезоне бележе вртоглав успех. Након замене места са Јединством (Доња Мутница) у сезони 2006/07, после дужег времена опет су дошли у прилику да играју српсколигашки фудбал. Првобитни циљ је био опстанак, али како се првенство одвијало, бележили су све боље резултате и на крају заслужено освојили титулу у Српској лиги Исток и пласирали се у Прву лигу Србије.

Најуспешнија првенствена сезона била је 2007/08. када су успели да се пласирају у Супер лигу Србије у којој играју од сезоне 2008/09. Највећи клупски успех у историји су забележили освајањем Купа Србије 2013. године, а након тога су и учествовали у квалификацијама за Лигу Европе!

МОГУЋИ САСТАВИ ТИМОВА

ОФК БЕОГРАД (4-3-2-1): Златко Зечевић, Јовица Василић, Никола Васиљевић, Богдан Планић, Немања Антонов (Милош Обрадовић), Саша Здјелар, Стојан Пилиповић, Дарко Мицевски (Милан Гајић), Дејан Дражић (Игор Ивановић), Александар Јешић и Александар Чаврић.
Тренер: Златко Крмпотић.

ФК ЈАГОДИНА (4-5-1): Анђелко Ђуричић, Милан Милинковић, Александар Живановић, Дајан Шимац, Александар Филиповић, Иван Цветковић, Милан Ђурић, Александар Пешић, Дарио Дамјановић, Милош Леповић, Милош Леповић, Филип Арсенијевић.
Тренер: Младен Додић.

СТАТИСТИКА И ОЧЕКИВАЊЕ КЛАДИОНИЦА

Од како су Јагодинци ушли у ЈСЛ, са њима смо одиграли 12 мечева. Ћурани су више пута славили и то чак 7 пута, док је једном било нерешено, а четири пута смо ми били победници. На Карабурми смо играли 6 мечева, у 4 наврата смо тријумфовали, а 2 пута екипа ФК Јагодина.

Што се тиче очекивања кладионица по њима смо благи фаворит па се за нашу победу даје квота од 2,39, за реми 3,00, а победа Јагодине се просечно вреднује са чак 2,84.

ПОГЛЕДАЈТЕ ОПШИРНИЈУ СТАТИСТИКУ!
извор: fudbal.91

СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТ

Главни судија на мечу биће тридесетчетворогодишњи Новица Анђеловски из Качарева. До сада нам је 4 пута делио правду, а на тим утакмицама смо забележили по две победе и пораза. показао нам је 6 жутих картона, док је нашим противницима 8.

Јагодинцима је такође 4 пута био главни делилац правде, а њихов скот на тим мечевима је следећи: 1-3-0. Показао им је 7 јавних опомена у односу на 14 које је досудио њиховим ривалима. Ни на нашим, ни на утакмицама ФК Јагодина није било једанаестераца.

Делегат: СТОЈАКОВИЋ Бранко
Главни судија: АНЂЕЛОВСКИ Новица
Први помоћни судија: ПЕТРОВИЋ Дејан
Други помоћни судија: КОРАЈЛИЈА Милан
Четврти судија: КАУРИН Срђан
Први додатни судија: ВАСИЋ Александар
Други додатни судија: КИШ ЧЕПЕГИ Роберт
Посматрач: АВРАМОВИЋ Сава

УЧЕСТВОВАЊЕ У ДИСКУСИЈИ

Своје мишљење, праћење дискусије као и могућност да гласате о исходу меча можете остварити на теми о овој утакмици на нашем ФОРУМУ! Региструјте се ако већ нисте!

Leave a Reply

Your email address will not be published.