ОФК Београд – Јагодина 1-2 (1-1)

Београд, 26. март. Почетни ударац је изведен у 15 часова.

Омладински стадион, гледалаца: око 1800.

Време: Пријатно за игру са 12 степени.
Терен: Солидан за игру.
Дресови: ОФК Београд у плаво белој, а ФК Јагодина у белој комбинацији.

Стрелци: 0:1 Леповић  у 3, 1:1 Гајић у 17 и 1:2 Арсенијевић у 61. минуту.

Делегат: СТОЈАКОВИЋ Бранко
Главни судија: АНЂЕЛОВСКИ Новица
Први помоћни судија: ПЕТРОВИЋ Дејан
Други помоћни судија: КОРАЈЛИЈА Милан
Четврти судија: КАУРИН Срђан
Први додатни судија: ВАСИЋ Александар
Други додатни судија: КИШ ЧЕПЕГИ Роберт
Посматрач: АВРАМОВИЋ Сава

Жути картони: Дражић, Здјелар (ОФК Београд), Цветковић, Шимац, Дамјановић, Живановић (Јагодина). Искључени: тренер Крмпотић, физиотерапеут Радовановић (оба ОФК Београд).

Надокнада времена: први део: 1 минут, други 5.

ОФК БЕОГРАД (4-5-1): Зечевић, Василић, Здјелар, Васиљевић, Антонов (од 46. Обрадовић), Мицевски (од 67. Новаковић), Пилиповић (од 81. Станисављевић), Гајић, Јешић, Дражић, Јовановић.
Тренер: Златко Крмпотић.

ФК ЈАГОДИНА (4-5-1): Ђуричић, Милинковић, Шимац, Живановић, Филиповић, Цветковић, Дамјановић, Леповић (од 83. Шушњар), Ђурић (од 75. Мартиновић), Пешић (од 90+2 Михајловић), Арсенијевић.
Тренер: Младен Додић.

Ноћна мора се наставља! Сву којима је плава боја у срцу су доживели још један шок! У првој полуфиналној утакмици Купа Србије, ОФК Београд је, као домаћин, поражен од Јагодине са 2-1! Шта се то дешава овог пролећа са нашом екипом?!

На свим тим мечевима смо изгубили на исти начин. Већина противника је “паркирала аутобус” испред свог гола и “чекала нас на контре” после којих су постизали голове!

Превише смо наивни! Ако се у српском фудбалу све своди на такав фудбал који је његова антипропаганда, али доноси резултат, да ли је време да се и ми освестимо и почнемо да играмо “на резултат”?!

Наша управа се одлучила да играмо буквално са омладинским саставом ове године и то се очигледно рефлектовало на овосезонске резултате!

Противници су јачи од нас у дуелу, мудрији су, искусно нас “чекају”, знају ко шта игра у тиму, повезанији су, бележе победе, а ради се искрено о сасвим просечним играчима и тимовима!

Тренер Крмпотић је из тима изоставио понајбоље играче, Александра Чаврића и Богдана Планића! Они су ровити после повреда и наш стратег није хтео да ризикује! Поред њих, од стандардних није било ни Палочевића због жутих картона.

Београђани нису били на висини задатка и нису се одазвали апелу да подрже нашу децу која бране плави дрес! Окупило се тек између 1500 и 2000 гледалаца! Премало за полуфинале националног купа! Са друге стране, око 250 Униониста је са јужне трибине свом тиму приредило прави спектакл и одлично бодрило играче током целог меча!

Ми смо константно нападали, али нисмо имали завршницу. Најбоље шансе смо пропустили преко Јовановића, Новаковића, Станисављевића, а скоро свака акција је ишла преко младог Дражића који је маестралним ударцем са дистанце затресао стативу некадашњег голмана младе репрезентације, Ђуричића.

Гости су скоро све покушаје крунисали голом, дакле два до три њих, и кући отишли са победничком песмом. У томе им је свакако помогао и судија Анђеловски који, између осталог, није свирао једанаестерац у нашу корист. Видећемо да ли ће се наш клуб и званично огласити поводом тога.

Тренер Крмпотић и физиотерапеут Радовановић су искључени након протеста судији који је показао погрешном играчу жути картон. Опомену је требао да добије Шимац коме би то био други жути картон на утакмици и аутоматско искључење!

Било како било, још смо у игри! Зашто не бисмо били бољи у реваншу? Видели смо да можемо, бар јесенас, а сад је питање за управу и струку да ли је паметније да играмо као и остале екипе, на резултат, или да наставимо овако, наивно, да чекамо да наш напад коначно проради?!

ВИДЕО РЕПОРТАЖА –

Leave a Reply

Your email address will not be published.