Најава за утакмицу у Новом Саду

У уторак, 22. априла, са почетком у 15 часова, ОФК Београд, у оквиру 25. кола ЈСЛ, гостује у Новом Саду екипи ФК Војводина.

Састају се два клуба са најдужом традицијом међусобних сусрета у нашој лиги, а ФК Војводина овим путем честитамо велики јубилеј који је недавно прославила!

У сарадњи са Моцарт меч центром на нашем сајту уживо можете пратити текстуални пренос утакмице!

ofkvosa1.jpgСТАЊЕ У ТАБОРУ РОМАНТИЧАРА

Након две везане победе у шампионату, које смо забележили на Карабурми против Слободе и у гостима у Крагујевцу, а које су дошле у правом тренутку, Офковци грчевиту борбу за опстанак настављају у Новом Саду! За нас је свака следећа утакмица квалификациона за останак у суперлигашком друштву!

Атмосфера је видно поправљена и вратило се изгубљено самопоуздање. За утакмицу против Војводине нећемо моћи да рачунамо на “пожутеле” Јешића и Мицевског, а вероватно ни на “ровите” Ивановића и Јовановића.

СТАЊЕ У ТАБОРУ ЛАЛА

Новосађанима је главни циљ у овом шампионату да у својој стотој години постојања коначно освоје трофеј националног Купа. У првенству су у групи тимова који се боре за треће место и солидно играју овог пролећа.

Нама добро познати тренер, Соса Бабић, сада стратег Војводине, неће моћи да рачуна на повређене, Пушкарића и Гаћиновића.

КРАТАК ИСТОРИЈАТ НАШЕГ НАРЕДНОГ ПРОТИВНИКА

Клуб је основан 1914, заслугом новосадских студената. После I св. рата, из Прага је донесен комплет дресова Ф.К. ‘Славије’, који су остали заштитни знак Војводине до данашњих дана. Године 1924, заједно са клубом “Јуда Макаби”, “Војводина” гради стадион “Карађорђе”, према нацрту инжењера и председника клуба Даке Поповића. До тада, и једни и други су играли на стадиону код Јодне бање, који је припадао новосадском клубу УТК, који је окупљао мађарску омладину.

У послератном периоду, после промене имена у ФК Слога и враћања у изворни назив, имају доста успеха и освојене су две титуле у СФРЈ лиги, били су шест пута финалисти купа, те победници Средњеевропског купа 1977, а играли су и 1/4 финала КЕШ-а. Уз наш клуб, најстарији су Суперлигаш.

МОГУЋИ САСТАВИ ТИМОВА

ФК Војводина (4-4-2):  Жакула, Живковић, Настић, Пекарић, Новаковић, Радоја, Полетановић, Аливодић, Стојановић (Асани), Иванић (Ђурић), Веселиновић (Илић).
Тренер: Бранко Бабић

ОФК БЕОГРАД (4-5-1): Зечевић, Василић, Планић, Васиљевић, Антонов, Здјелар, Пилиповић, Гајић, Дражић, Палочевић, Чаврић.
Тренер: Златко Крмпотић

СТАТИСТИКА И ОЧЕКИВАЊА КЛАДИОНИЦА

У досадашњих 125 утакмица, почев од двадесетих година XX века, ОФК Београд је забележио 49 победа, 39 ремија, а Новосађани су били бољи у 37 наврата. Гол диференција је следећа: 178:145! У последњих десет сусрета, Војводина је била боља у три наврата, пет пута је било нерешено, а три пута смо славили ми.

УКУПНА СТАТИСТИКА:

125-49-39-37-178:145

Што се тиче очекивања кладионица, по њима је Војводина изразити фаворит и за њихову победу се просечно даје квота од 1.66, за реми 3.46, а за наш тријумф 4.78!

ПОГЛЕДАЈТЕ ОПШИРНИЈУ СТАТИСТИКУ!
извор: fudbal91.com

СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТ

Главни судија на утакмици ће бити тридесетосмогодишњи Данило Грујић из Ниша. Грујић нам је до сада главни арбитар био 10 пута, а на тим утакмицама смо имали следећи скор: 4-4-2. Показао нам је 31 жути и један парни, а нашим опонентима 33 жута картона. Досудио је један једанаестерац у корист наших ривала.

Са друге стране, Војводини је судио на 11 мечева уз скор: 3-7-1. Показао им је 39 жутих, један парни и један црвени картон, насупрот 32 жута и један парни картон који је показао њиховим супарницима. Досудио је 4 једанаестерца у корист Војводине, а 1 њиховим такмацима.

Делегат: ТРАИЛОВИЋ Станимир
Главни судија: ГРУЈИЋ Данило
Први помоћни судија: ЂУРЂЕВИЋ Далибор
Други помоћни судија: ГАГИЋ Милош
Четврти судија: РАСИНАЦ Дарко
Први додатни судија: ПАУНОВИЋ Игор
Други додатни судија: ТРАИЛОВИЋ Денис
Посматрач: САВИЋ Здравко

УЧЕСТВОВАЊЕ У ДИСКУСИЈИ

Своје мишљење, праћење дискусије као и могућност да гласате о исходу меча можете остварити на теми о овој утакмици на нашем ФОРУМУ! Региструјте се ако већ нисте!

КОМПЛЕТНИ ПАРОВИ 25. КОЛА ЈСЛ И ТРЕНУТНА ТАБЕЛА

Уторак, 22. април:
15.00 Војводина – ОФК Београд
16.00 Доњи Срем – Нови Пазар
16.00 Јавор – Слобода
16.00 Напредак – Партизан
16.00 Спартак – Раднички 1923
16.00 Вождовац – Чукарички
18.00 Црвена звезда – Раднички Ниш
18.00 Јагодина – Рад

Табела:
1     ЦРВЕНА ЗВЕЗДА     59
2     ПАРТИЗАН     56
3     ЧУКАРИЧКИ     41
4     ЈАГОДИНА     37
5     ВОЈВОДИНА     37
6     НОВИ ПАЗАР     35
7     РАДНИЧКИ НИШ     34
8     ВОЖДОВАЦ     32
9     СПАРТАК     29
10     НАПРЕДАК     28
11     СЛОБОДА ПОИНТ     24
12     ОФК БЕОГРАД     24
13     РАД     24
14     ДОЊИ СРЕМ     23
15     РАДНИЧКИ 1923     22
16     ЈАВОР     21

Leave a Reply

Your email address will not be published.