Најава за меч против Јавора

У недељу, 27. априла, са почетком у 16 часова, ОФК Београд, у оквиру 26. кола ЈСЛ, дочекује екипу ФК Јавор. У сарадњи са Моцарт меч центром на нашем сајту можете пратити уживо текстуални пренос утакмице!

CAM01932СТАЊЕ У ТАБОРУ РОМАНТИЧАРА

После две везане победе, доживели смо пораз у Новом Саду у прошлом колу. Остало је још пет квалификационих утакмица до краја првенства за останак у Супер лиги.

Победа над Јавором је нужна, поготово ако имамо у виду да нам ни резултати ривала баш и не иду на руку.

Оно што је добро је то да су сви играчи, осим раније повређених Богавца и Ковачевића на располагању тренеру Крмпотићу.

СТАЊЕ У ТАБОРУ ГЕРГИ

ФК Јавор је тренутни “фењераш” и најозбиљнији је кандидат за испадање у ПЛС! Везали су три пораза, а честе смене тренера нису донеле резултат.

Најављују да ће ићи на победу на Карабурми, а шеф струке, искусни, Славенко Кузељевић, нема неких већих кадровских проблема, једино не може да рачуна на “пожутелог” везисту, Немању Видића и повређене, Шофранца и Златковића.

КРАТАК ИСТОРИЈАТ НАШЕГ НАРЕДНОГ ПРОТИВНИКА

Клуб је један од најстаријих у Србији. Основали су га 1912. омладинци окупљени око студента Милана Радојевића, који је у то време једини имао неког искуства о фудбалској игри. Назвали су га ФК Јавор по оближњој планини. Утакмице су играли на терену Вашариште, који су добили од тадашњих општинских власти и који су радним акцијама преуредили у фудбалко игралиште. У то време у околини није било фудбалских клубова, па су утакмице најчешће играли међусобно подељени у две екипе, у црвене и плаве.

У предратном периоду Јавор је веома активан. Из његових редова су и два тадашња репрезентативца Драган Јовановић-Жена и Бошко Петровић. После Другог светског рата у Јавора су поникли многи прволигашки играчи и репрезентативци, Србољуб Кривокућа, Владица Ковачевић, Петар Кривокућа и Радован Кривокућа, Благоје Кривокућа који је био центархалф у најтрофејнијој генерацији ОФК Београда из периода после II св. рата.

ФК Јавор се дуго такмичио у нижеразредним лигама, а 1994. ушао у Другу савезну лигу, да би се у сезони 2001/02 пласирао у Прву савезну лигу. Ту је провео једну сезону, да би се опет вратио у тада новоформирану Меридијан Суперлигу 2005/06. .

МОГУЋИ САСТАВИ ТИМОВА

ОФК Београд (4-5-1): Зечевић, Василић, Планић, Васиљевић, Антонов, Здјелар, Гајић, Пилиповић (Мицевски), Палочевић, Дражић, Чаврић.
Тренер: Златко Крмпотић

ФК Јавор (4-5-1): Мишић, Гојачанин, Милетић, Миловић, Валиђо, Ивеља, Доцић, Веселиновић, Милошковић, Дражић и Рачић.
Тренер: Славенко Кузељевић

СТАТИСТИКА И ОЧЕКИВАЊЕ КЛАДИОНИЦА

Након низа од 6 утакмица без победе против Ивањичана, у којима смо доживели 4 пораза, од тога 2 на Карабурми, у последњој утакмици, коју смо јесенас играли у гостима, смо тријумфовали са 3-1, евроголовима Мицевског, Чаврића и Палочевића.

Што се тиче очекивања кладионица по њима је Београд апсолутни фаворит па се за нашу победу даје квота од 1,68, за реми 3,38, а победа Слободе се просечно вреднује са чак 4,85.

ПОГЛЕДАЈТЕ ОПШИРНИЈУ СТАТИСТИКУ!
извор: fudbal.91

СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТ

Главни делилац правде на утакмици ће бити тридесетпетогодишњи Нинослав Спасић из Сурдулице. До сада нам је судио на 6 мечева где имамо скроз изједначен скор: 2-2-2. Показао нам је 23 жута и један парни, а противницима 22 жута и 2 црвена картона. Досудио је један једанаестерац у корист нашег противника.

Што се тиче Јавора, њима је судио на 7 мечева уз скор: 2-2-3. Доделио им је 13 жутих и 2 црвена, а њиховим ривалима 18 жутих, 1 парни и 2 црвена картона. Није било пенала на њиховим утакмицама.

Делегат: СТЕВОВИЋ Раденко
Главни судија: СПАСИЋ Нинослав
Први помоћни судија: МИЛУТИНОВИЋ Срђан
Други помоћни судија: КОРАЈЛИЈА Милан
Четврти судија: ГОРДИЋ Вукан
Први додатни судија: БРДАР Илија
Други додатни судија: ТРАИЛОВИЋ Денис
Посматрач: МАТИЋ Станко

УЧЕСТВОВАЊЕ У ДИСКУСИЈИ

Своје мишљење, праћење дискусије као и могућност да гласате о исходу меча можете остварити на теми о овој утакмици на нашем ФОРУМУ! Региструјте се ако већ нисте!

КОМПЛЕТНИ ПАРОВИ 26. КОЛА ЈСЛ И ТРЕНУТНА ТАБЕЛА

Раднички 1923 – Војводина 1:1 (0:1)
/Веселиновић 9′ – Миљуш 64’/

Чукарички – Спартак 1:1 (1:0)
/Миросављевић 41′ – Антонић 88’/

Нови Пазар – Вождовац 3:2 (1:1)
/Кецап 7′, Арсенијевић 71′, Мутавџић 87′ – Секулић 33′, Павићевић 55’/

Слобода Поинт – Јагодина 0:4 (0:1)
/Пешић 17′, 79, 82, Шушњар 88’/

Раднички Ниш – Доњи Срем 1:1 (1:0)
/Стојановић 33′ – Синђић 53’/

Партизан – Црвена звезда 19.00

У недељу:
ОФК Београд – Јавор 16.00

Рад – Напредак 16.00

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 62, Партизан (-1) 56, Јагодина 43, Чукарички 42, Војводина 41, Нови Пазар 38, Раднички Ниш 35, Вождовац 35, Напредак (-1) 31, Спартак 31, Доњи Срем 27, Слобода Поинт 27, ОФК Београд (-1) 24, Рад (-1) 24, Раднички 1923 24, Јавор (-1) 21.

Leave a Reply

Your email address will not be published.