ОФК Београд – ФК Доњи Срем 0-1 (0-0)

Београд, 28. мај. Почетни ударац изведен у 17 часова.

Омладински стадион, гледалаца око 450.

Време: Сунчано са 27 степена.
Терен: Солидан за игру.
Дресови: ОФК Београд у белој, а Доњи Срем у црној комбинацији.

Стрелац: Дамњановић у 80. минуту.

Делегат: СТЕВОВИЋ Раденко
Главни судија: БОГДАНОВИЋ Дарко
Први помоћни судија: ЧАЂЕНОВИЋ Владимир
Други помоћни судија: КУРЧУБИЋ Ненад
Четврти судија: МИЛОВАНОВИЋ Милан
Први додатни судија: НИКОЛИЋ Бојан
Други додатни судија: МИЛИЋЕВИЋ Милорад
Посматрач: ТОМИЋ Грујица
Жути картони: Јовановић, Планић, Василић, Чупић, Чаврић (ОФК Београд), Зец, Синђић, Букорац, Кузмановић и Лукић (Доњи Срем).
ОФК Београд (4-5-1): Чупић, Василић, Планић, Васиљевић, Обрадовић, Мицевски, Пилиповић, Јешић, Чаврић, Палочевић, Јовановић. Играо је још: Јанковић
Тренер: Златко Крмпотић

ФК Доњи Срем (4-5-1): Белић, Лакићевић, Кузмановић, Прљевић, Кошутић, Букорац, Синђић, Крунић, Дамњановић, Зец, Мијић. Играли су још: Јанковић, Лукић и Никитовић.

ОФК Београд је тотално промашену сезону завршио поразом! Бодове спаса је освојио Доњи Срем кога је у Београду испратило око 150 симпатизера.

Нажалост, оно што је обележило ову утакмицу је бахато понашање полиције која је на дрзак и примитиван начин забранила улазак на стадион барем половини навијача који су дошли до улаза, а који Београд традиционално бодре са јужне трибине. Буквално су растерани малолетни и навијачи који нису имали личне карте. Њихови другови су се солидарисали са њима и напустили стадион! Коме је ово у интересу, ко пише те наопаке законе и растерује младе навијаче са стадиона?! Зашто се тај скарадни закон спроводи селективно? Зашто се не примењује на свим трибинама, већ само на оним на којима се скупљају они који су свом тиму дванаести играч? Уместо да се спектаклом заврши првенство, који је данима спреман, где су навијачи уложили своје време, труд, емоције и финансије, оно је окончано неверицом и гађењем! Срамота!

Што се тиче саме игре, наши играчи нису имали превише разумевања за ситуацију у којој су се Сремци налазили, па су им опседали гол током скоро читавог меча. Били смо ослабљени за младе репрезентативце, Дражића, Гајића, Здјелара и Антонова, нисмо пружили неку спектакуларну партију, али на терену смо били далеко конкретнији такмац. Време је било доста тешко за игру, али је темпо био задовољавајући.

Исто тако је меч обележила и велика нервоза па је у неколико ситуација могло да дође до озбиљнијег инцидента међу играчима супротних табора. Ипак се све завршило на показаним жутим картонима.

Меч је решен у 80. минуту када је пенал скривио млади Чупић, а сигуран са беле тачке је био Дамњановић.

Следи пауза после доста турбулентне сезоне у којој смо били најозбиљнији кандидат за испадање из лиге. Играли смо полуфинале купа, али је било очигледно да нам је у том тренутку неупоредиво било важније да се изборимо за голи суперлигашки живот! Тотално промашена сезона, а једино је добро што смо промовисали још неколико суперталентованих клинаца! Ипак, један класични омладински састав мора у свом тиму да има и пар проверених искусних играча да би се направио резултат какав Београд мора да има! Чекамо прелазни рок и конкретне потезе! Ваљда смо научили нешто после свега што смо преживели у овом шампионату!

Наредна сезона је на програму од 9. августа, а прелазни рок почиње 16. јуна и трајаће до 31. августа!

ВИДЕО РЕПОРТАЖА –

ФОТО ПРИЧА –

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.