Успешна прва провера

Играчи ОФК Београда су одиграли прву утакмицу на припремама за нову сезону. На Златибору смо се састали са румунским Челаулом и победили са 2-1. Прелепе голове су постигли Дражић и Палочевић.

Стадион Швајцарија на Златибору

Гледалаца: око 200.

ОФК БЕОГРАД – ФК ЧЕЛАУЛ 2:1 (1:1)

Стрелци: Дражић у ’39 и Палочевић у ’62 за ОФК Београд, а Марц у ’41 минуту за Челаул.

Судија: Јеремић Милан (Београд)

ОФК Београд: Драгојевић, Симић, Планић, Савић, Антонов, Алемпијевић, Гајић, Дуроњић, Филиповић, Михајловић, Сарајлин. Играли су још: Чупић, Василић, Васиљевић, Мицевски, Јешић, Чаврић, Палочевић, Ковачевић, Дражић, Здјелар, Зарубица, Секулић, Матовић, Хаџибулић, Пеличић, Пропадало.

ФК Челаул: Јовић, Тепеш, Думитрас, Марц, Иким, Казман, Георгиоу, Пападјук, Аким, Ончу, Маргине. Играли су још: Барна, Каланчеа, Русу, Матекинс, Клонин, Гореа, Ваипас, Матиус, Штефанеску, Китоски, Мандрушка.

Можемо рећи да је провера у потпуности успела. Од новајлија се исказао једино Алемпијевић који може бити доста корисно решење у везном реду, како у организовању напада, тако и у дефанзивним задацима на средини терена.

У првих двадесетак минута извели смо састав са играчима који су махом, или појачања, или момци који су на проби. Од стандардних ту су били само Планић, Антонов и Гајић. Играчи су први пут играли у овом саставу, а то се и рефлектовало на игру на терену. Доста безидејно, мекано, незанимљиво. Солидан је био и брзи Дуроњић који дејствује по левом боку.

Уласком стандардних првотимаца то је све изгледало неупоредиво боље! За прву утакмицу на припремема, где су “ноге доста тешке”, приказана је одлична партија! Гледаоци су имали шта да виде, а свакако најлепши детаљи су наша два постигнута гола!

Дражић је играо за публику, а све мање компликује, Чаврић је поново показао колико је брз, Здјелар колико је сталожен, али и агресиван у дефанзиви, Васиљевић је одмах дао до знања ко је газда у нашем шеснаестерцу, Антонов се убацује по боку и има одличан центаршут, Чупић је имао пар одличних интервенција, на моменте су бљеснули Јешић, Палочевић, Мицевски…

И Румуни су комбиновали свој састав, само дан раније су одиграли утакмицу против Војводине (1-1), а нису приказали неку посебну игру.

Са нама, у хотелу “Палисад”, заједно су Војводина, зенички Челик, Младост из Лучана… До краја припрема на Златибору одиграћемо још две утакмице. Против Лучанаца играмо 16. јула, а за други термин ће се противник врло брзо наћи.  

DSCN0561DSCN0567DSCN0569… будно око спортског директора Ђокаја и тим менаџера Рашића је пратило сваки потез на терену.

DSCN0575DSCN0576DSCN0578DSCN0582DSCN0583DSCN0587DSCN0595

Leave a Reply

Your email address will not be published.