НАЈАВА ЗА УТАКМИЦУ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ

Коначно је завршена пауза и дошли смо до новог издања домаћег шампионата који из године у годину, морамо то рећи, прелази у све већи циркус. Ове године због дугова клубови не могу ни да региструју своја појачања тако да ће поједини играти у крајње скромним саставима. Наши клубови су у овогодишњој европској епизоди својим издањима показали у ком се тренутку налази домаћи фудбал, бројни клубови са традицијом су се угасили, а већина њих се бори за пуки опстанак.

ОФК Београд сезону отвара у Новом Саду где ће одиграти утакмицу против “Старе даме” са којом ривалитет градимо већ девет деценија. Утакмица је на програму у недељу у ноћном термину, од 19 часова. Све ово је прави позив да Офковци добрано попуне популарни “кавез” на источној трибини стадиона “Карађорђе” и да помогнемо да се наши клинци у Београд врате са победом!

СТАЊЕ У ТАБОРУ РОМАНТИЧАРА

Као што смо већ написали, клубовима који имају дуговања према другиом клубовима, бившим играчима и тренерима, није дозвољено да региструју летошња појачања. Међу тим клубовима се налази и наш Београд, тако да је велики део припрема и уигравање нових играча отишло у неповрат.

На Војводину излазимо са старим снагама и ту је једино добро што су наши клинци за годину дана искуснији и уигранији, а нисмо претрпели ни неке веће промене у играчком погону у односу на прошлу сезону. Од “важних карика” тима једино више нема Планића који је отишао у Црвену Звезду.

СТАЊЕ У ТАБОРУ ЛАЛА

Војводина је, након освајања, толико дуго чеканог трофеја у националном купу, дошла у велику организациону кризу где су у једном тренутку постојале две управе, али је сада стање у њиховом клубу доведено бар у функционално.

Ни код њих није било превише дешавања у прелазном року. Отишао им је Сергеј Милинковић-Савић, а дошло је пар играча из нижеразредних клубова. Такође су активирали и неколико клинаца из њихове омладинске школе која је, као и наша, позната по добром раду.

КРАТАК ИСТОРИЈАТ НАШЕГ НАРЕДНОГ ПРОТИВНИКА

Клуб је основан 1914, заслугом новосадских студената. После И св. рата, из Прага је донесен комплет дресова Ф.К. ‘Славије’, који су остали заштитни знак Војводине до данашњих дана. Године 1924, заједно са клубом “Јуда Макаби”, “Војводина” гради стадион “Карађорђе”, према нацрту инжењера и председника клуба Даке Поповића. До тада, и једни и други су играли на стадиону код Јодне бање, који је припадао новосадском клубу УТК, који је окупљао мађарску омладину.

У послератном периоду имају доста успеха и освојене су две титуле у СФРЈ лиги, један трофеј купа, те победници Средњеевропског купа 1977, а играли су и 1/4 финала КЕШ-а. Уз наш клуб, најстарији су Суперлигаш.

МОГУЋИ САСТАВИ ТИМОВА

ФК Војводина: Јованић (Милинковић-Савић), Пушкарић (Фимић), Настић, Бабић (Живковић), Пекарић, Радоја, Макарић (Тумбасевић), Аливодић (Новаковић), Иванић, Веселиновић (Стојановић), Мојсиловић (Гаћиновић)
Тренер: Зоран Џими Марић

ОФК Београд: Чупић, Василић, Васиљевић, Савић, Антонов, Здјелар, Палочевић, Јешић (Мицевски), Гајић, Дражић, Чаврић, 
Тренер: Дејан Ђурђевић

СТАТИСТИКА И ОЧЕКИВАЊЕ КЛАДИОНИЦА

У последњих пет међусобних сусрета немамо превише успеха. Забележили смо тек једну победу и то голом Грбића у Новом Саду у марту 2013. године, и чак три пораза и један реми.

Наш укупан скор у дуелима са популарним Сланинарима је у нашу корист. Одигран је укупно 121 меч, 46 пута смо ми славили, 36 мечева је завршено ремијем, а 44 пута су победили Новосађани.

Што се тиче очекивања кладионица, по њима је домаћин апсолутни фаворит и просечна квота за њихову победу је 1,56, реми се вреднује са 3,49, а наш тријумф вреди чак 5, 60.

ПОГЛЕДАЈТЕ ОПШИРНИЈУ СТАТИСТИКУ!
извор: fudbal91.com

СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТ

Делегат: НИКОЛИЋ Ненад
Главни судија: ГРУЈИЋ Данило
Први помоћни судија: ЂУРЂЕВИЋ Далибор
Други помоћни судија: ГАГИЋ Милош
Четврти судија: СТОЈАНОВИЋ Ивица
Први додатни судија: ДИМИТРИЈЕВИЋ Дејан
Други додатни судија: АНЂЕЛКОВИЋ Дејан
Посматрач: СИМИЋ Драган
УЧЕСТВОВАЊЕ У ДИСКУСИЈИ
Своје мишљење, праћење дискусије као и могућност да гласате о исходу меча можете остварити на теми о овој утакмици на нашем ФОРУМУ! Региструјте се ако већ нисте!
СВИ ПАРОВИ ПРВОГ КОЛА ШАМПИОНАТА
09.08.2014 17:30 Нoви Пaзaр Нови Пазар 1 : 0 (1 : 0) Рад
09.08.2014 17:30 Субoтицa Спартак 1 : 0 (0 : 0) Раднички 1923
09.08.2014 19:30 Беoгрaд Црвена звезда 2 : 0 (2 : 0) Раднички Н.
09.08.2014 20:00 Крушевaц Напредак 0 : 2 (0 : 2) Чукарички
09.08.2014 20:00 Јaгoдинa Јагодина 1 : 1 (1 : 0) Младост
09.08.2014 20:30 Чaчaк Борац 2 : 0 (0 : 0) Доњи Срем
10.08.2014 17:00 Беoгрaд Вождовац Партизан
10.08.2014 19:00 Нoви Сaд Војводина ОФК Београд

Leave a Reply

Your email address will not be published.