РЕЗИМЕ ЛЕТЊЕГ ПРЕЛАЗНОГ РОКА!

Званично је завршен прелазни рок у Србији који је трајао цела два и по месеца! У нашем табору је било доста дешавања, мада је окосница тима остала иста као ретко када поредећи са претходним “летњим пијацама”.

Напомињемо да је у појединим земљама прелазни рок још на снази тако да још неки одлазак из Београда није искључен! Прави пример тога је заинтересованост румунске Универзитатее из Крајове за нашег капитена Васиљевића.

Тек пре неки дан смо, због разних финансијских дуговања, добили дозволу за регистровање новајлија тако да их још нисмо својски ни упознали!

Настављено је са праксом промовисања изданака наше омладинске школе па су тако своје прве професионалне уговоре потписали Златковић, Батиница, Дуроњић, Шишков, Јанковић и Шаренац. Поред њих, довели смо још неколико тинејџера из других клубова. Приступили су нам нападач, Младен Сарајлин, рођен 1995. године, који је дошао из Телеоптика, леви бек Стефан Чоловић (1994), који је прошао омладинске школе Базела и Тотенхема, а из Олимпијакоса на позајмицу је дошао офанзивни везиста, Марко Јанковић(1995).

Ипак, жеља навијача да се доведу и искусни и проверени играчи је услишена. Милан Обрадовић (1977), наш некадашњи репрезентативац и доскорашњи играч Партизана, појачао је нашу задњу линију. Конкуренцију Чупићу и Остојићу на голу ће правити Црногорац, Милош Драгојевић (1989), некадашњи играч Будућности, Виђева и подгоричке Младости. Решење на месту задњег везног тренер Ђурђевић може тражити у Михајлу Цакићу(1990), који је дошао из украјинске Зорје, као и у Александру Алемпијевићу(1988) који је у прошлој сезони играо за узбекистански Олмалик. Напад би требало да предводи Иван Вуковић – Гига (1987), црногорски нападач, који је тресао мреже у дресу Зете, Будућности, сплитског Хајдука и корејског Сеонгама. Овом списку треба додати и Сашу Здјелара који ће у овој сезони наступати за нас као позајмљени играч Олимпијакоса. Сеад Хаџибулић је представљен као наше појачање, прошао и златиборске припреме, али се предомислио и отишао у Нови Пазар!?

Са друге стране, напустило нас је и доста играча. Последњег дана прелазног рока из клуба је отишао Александар Чаврић! Током целог лета трајала је неизвесност око његовог одласка, а на крају је појачао белгијски Генк! Аца Чаврић је у клуб дошао лета 2012. године и за то време одиграо укупно 60 мечева (првенство+куп) и постигао 16 голова, те уписао 4 асистенције. Укупно 4030 одиграних минута!

У Црвену Звезду је отишао Богдан Планић! Плана је у Београд дошао лета 2013. године из ужичког Јединства и задржао се тек једну сезону у редовима Романтичара. За то време је одиграо укупно 32 меча, 29 у првенству и 3 у купу, а постигао је и један гол, победоносни у дуелу са Радом на Карабурми у 7. колу минуле ЈСЛ. Сума сумарум, 2761 одиграни минут за београдске плаве!

Своју другу епизоду у ОФК Београду завршио је и голман, Златко Зечевић. Пролетос је 13 пута стајао на нашем голу, укупно 1170 минута! Сада је на голу Новог Пазара.

Црногорски нападач Игор Ивановић је за сезону и по у Београду убележио 32 наступа и два гола (1927 минута). Сада брани боје израелског Бнеи Сахина. Његов сународник, Владан Аџић убележио је 38 утакмица за плаво-беле, постигао 3 поготка за укупно 3198 минута. Он је отишао на далеки исток, у екипу јужнокорејског Сувона.

Александар Станисављевић се није најбоље снашао у нашем главном граду па је раскинуо уговор са Београдом и отишао у Доњи Срем. Укупно је играо 9 пута, улазећи са клупе и за Београд укњижио 220 минута.

Стојан Пилиповић се исто као и голман Зечевић прошле зиме вратио у наш табор, али се ни он није дуже задржао. Одиграо је 13 утакмица, имао једну асистенцију за 897 минута. Сада брани боје мађарског Кечкемета.

Митар Новаковић је још један у низу бивших Офковаца који су се вратили у клуб зимус и који су нас поново брзо напустили. Пролетос је одиграо тек 5 утакмица и убележио 221 мунут.

Милош Обрадовић је за Романтичаре убележио 10 наступа и укупно 766 минута. Марко Гајић је одиграо тек утакмицу у купу у Јагодини, а сада брани боје ивањичког Јавора.

РЕЗИМЕ ЛЕТЊЕГ ПРЕЛАЗНОГ РОКА:

ДОШЛИ: Обрадовић (Партизан), Чоловић (Рад), Сарајлин (Телеоптик), Цакић (Зорја), Драгојевић (Младост), Алемпијевић (Олмалик), Вуковић (Сеонгам), Јанковић (Олимпијакос), Здјелар (Олимпијакос).

ОТИШЛИ: Чаврић (Генк), Планић (Ц. Звезда), Аџић (Сувон), Ивановић (Бнеи Сухон), Гајић (Јавор), Пилиповић (Кечкемет), Новаковић (?), Зечевић (Нови Пазар), Обрадовић (Вождовац) и Станисављевић (Доњи Срем).

Leave a Reply

Your email address will not be published.