ЧУКАРИЧКИ НАМ ПОКАЗАО КАКО СЕ ИГРА ФУДБАЛ И ПРОШАО У ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА!

Београд, 19. новембар. Почетни ударац изведен у 13 часова.

Омладински стадион, гледалаца око 300.

Стрелци: 0-1 Стојиљковић у 33, 0-2 Матић у 50 и 1-2 Савић у 80. минуту утакмице.

Време: 12 степени.
Терен: Солидан за игру.
Дресови: ОФК Београд у плаво-белој, а Чукарички у црној комбинацији.

Судија: Ђокић Ненад
Први помоћни судија: Петровић Немања
Други помоћни судија: Чађеновић Владимир
Четврти судија: Филиповић Дејан

Жути картони: Гајић, Јанковић (ОФК Београд) и Стојиљковић (ФК Чукарички).

ОФК БЕОГРАД: ЧУПИЋ, ВАСИЛИЋ, САВИЋ, ВАСИЉЕВИЋ, АНТОНОВ, ЗДЈЕЛАР, АКСЕНТИЈЕВИЋ, ЈОВАНОВИЋ, ДРАЖИЋ, ГАЈИЋ, ВУКОВИЋ. ИГРАЛИ СУ ЈОШ: ЈЕШИЋ, ЈАНКОВИЋ И АНДРИЋ.
ТРЕНЕР: ДЕЈАН ЂУРЂЕВИЋ

ФК ЧУКАРИЧКИ: СТЕВАНОВИЋ, ПИАСЕНТИН, ТОДОРОВИЋ, СТОЈИЉКОВИЋ, МАТИЋ, ПАВЛОВИЋ, СРНИЋ, ЈАНКОВИЋ, РЕГАН, СТОЈКОВИЋ, ОСТОЈИЋ. ИГРАЛИ СУ ЈОШ: СРНИЋ, МИРОСАВЉЕВИЋ И УКАХ.
ТРЕНЕР: ВЛАДАН МИЛОЈЕВИЋ.

Хтели смо да размишљамо да је катастрофалан пораз од пре неких месец дана, који нам је Чукарички нанео на Карабурми (0-4), био само наш лош дан, али Брђани су нам одржали још један час фудбала на Омладинцу и пласирали се у наредну рунду куп такмичења! ОФК Београд – ФК Чукарички 1-2!

Можемо само да се захвалимо младом голману Чупићу што нисмо примили цело туце голова, мада и такав крајњи резултат не би био нереалан!

Тренер Ђурђевић није нашао решење за организоване Брђане, ништа посебно ново нисмо имали у игри у односу на наш последњи међусобни сусрет. Очигледно је квалитет дебело на страни противника, али пресудила је и сама поставка и понашање играча на терену!

Лепо је то што дајемо шансу младим играчима, али како време пролази, све више се показује да су проверени и искусни играчи у тиму нужни, то смо ваљда схватили прошле сезоне!? Прави пример је Матић у тиму Чукаричког који је њихова главна полуга! Наш бивши играч је показао да је господин јер је на овој утакмици понашањем исказао поштовање према свом некадашњем клубу и његовим навијачима!

У тиму нисмо имали предњег везног. Ту улогу је глумио нападач Вуковић, који се чак враћао по лопту и до задње линије. Слабо је то функционисало. Највећа конкуренција и “гужва” у тиму је на месту задњег везног, али за ретко ког од њих је било места на овој утакмици. Ни Јовановић, ни Вуковић нису били класични нападачи, на овој утакмици су имали другачију улогу. Индиспонирани Дражић, који скоро да није имао добру партију ове јесени, поново је непотребно компликовао и заустављао контре.

Одбрана нам је катастрофална. Играчи Чукаричког су лагано пролазили кроз нашу последњу линију са свих страна, из пар дуплих пасова, на шаблонски начин, избацивали су из строја нашу дефанзиву, лако су стварали гол шансе, а што је најпоразније, наши играчи су стајали по неколико метара удаљени од противника, уместо да одлучније крену ка лопти која је у супарничком поседу!

Плејмејкер Јанковић је добио шансу тек у последњих 30 минута. Покушавао је да покрене игру ка нападу, али без организације на терену, где се зна ко шта игра, тешко се долази до гола противника.

У првом полувремену смо имали пар полушанси, донекле већу иницијативу, чак нас је и судија можда оштетио за недосуђени једанаестерац када је лопта у казненом простору погодила једног играча Чукаричког.

Ипак, у наставку игре Чукарички је демонстрирао како се на прост начин долази до победе до које су могли да дођу и на убедљивији начин него у нашем првенственом дуелу. Наша безидејна и јалова теренска иницијатива се свела не пребацивање лопте са простора уз једну аут линију до друге, или на стихијско завлачење појединаца у масу противничких играча. Дисциплиновани и организовани бедем Брђана је за нас био непробојан!

Играчи Чукаричког су буквално спустили ниво игре за 50 посто у последњих 15-20 минута, чекали су само на последњи судијски звиждук и тек нам ту дали мало простора за игру, али ми решење да постигнемо неки погодак из игре нисмо имали.

Код нас прелазну оцену, поред наравно Чупића, добијају тек Здјелар, Гајић и донекле Вуковић и Аксентијевић.

Ми немамо победу у последњих шест утакмица, а уз то смо постигли тек три поготка!

До краја јесењег дела првенства је остало да одиграмо још три утакмице. У недељу нам долази лучанска Младост, потом гостујемо Црвеној Звезди, а последњу такмичарску утакмицу ове полусезоне играмо кући са Јагодином.

МОРА ТО МНОГО БОЉЕ! МОРАМО ДА СЕ ТРГНЕМО И ВРАТИМО НА ПРАВИ КОЛОСЕК!

_B190443_B190446_B190473

DSC_0755

Leave a Reply

Your email address will not be published.