СТЕФАН ЧУПИЋ: “ДА ПОНОВИМО РЕЗУЛТАТ ИЗ ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ”

 

Остало је још тачно недељу дана до почетка новог шампионата. Иза нас је месец дана одрађених припрема које смо обавили на Карабурми, у Кањижи и на Златибору.

Одиграно је доста контролних утакмица и то овим редом – против Слоге (Остојићево) – 4-0, Његоша (Ловћенац) – 8-1, Омладинца (Степановићево) – 5-1, Мордовије (Русија) 1-2, чачанског Борца 1-2, Металца – 1-0 и чак три пута против Младости из Лучана (1-0; 1-1; 3-0).

Тим је претрпео велике промене током лета и до сада су нас напустили Антонов (Грасхоперс), Аксентијевић (АЕК), Секулић (?), Палочевић (Војводина), Јанковић (Олимпијакос), Здјелар (Олимпијакос), Белић (?), Шпољарић (?) и Мицевски (?).

Појачали су нас, тачније са нама тренирају, следећи играчи: Тумбасевић (везни ред, Војводина), Субашић (нападач, Манисаспор), Смиљанић (бочни играч, Инђија), Димитров (нападач, Раднички Пирот), Симић (нападач, Колубара), Чоловић (везни ред, Слобода Тузла), Стефановић (везни ред, Сутјеска), Станојевић (бочни играч, Пелистер), Фејса (леви бек, Раднички 1923), Рајевац (нападач, Сиарка).

Сигурно нас до 31. августа очекује низ промена у играчком погону, тако да ће овај шампионат који се игра по новом систему у уводним колима највероватније бити одигран са драстично измењеним саставима. Постоје одређена интересовања за Гајића и Дражића, а ми смо у потрази за левим беком и два офанзивна везна играча.

Велики шок за све био је изненадни одлазак нашег дугогодишњег играча и тренера, Дејана Ђурђевића у ФС Узбекистана, само две недеље пре почетка првенства. Решење је нађено у довођењу искусног, Владимира Петровића Пижона који ће сутра имати своју промоцију за шефа стручног штаба нашег тима.

Гледајући саставе на припремним утакмицама следећи тим се намеће као онај који ће вероватно почети утакмицу против Црвене Звезде наредне недеље у 17 часова – Чупић, Јешић (Смиљанић), Планић, Савић, Златковић, Лишчевић, Тумбасевић, Антић, Дражић, Јовановић и Андрић (Субашић).

Када је у питању најболнија тема за навијаче, наш Омладински стадион, за шест месеци је прологнирана одлука да стадиони који немају рефлекторе не могу бити места за одигравање суперлигашких мечева тако да ће се на Карабурми играти утакмице које се не оцене као високоризичне. Ех да су проблем само ти рефлектори… 

Стефан Чупић, играч кога је Плава унија прогласила пре месец дана за играча који је највише напредовао прошле сезоне, одазвао се нашем позиву да навијачима изнесе утиске о тренутном стању у тиму и тиме још једном потврдио поштовање које има према Офковцима.

8166310– До почетка првенства остало је још недељу дана. Како би оценио тренутну форму и уиграност екипе?

Екипа је физички спремна. Радили смо напорно на Златибору са стручним штабом. Форму темпирамо за првенство. Из дана у дан све више стасавамо у прави тим. У прилог нам иде последња утакмица против Лучана где смо показали квалитет. – започео је излагање Чупа.

– Радили смо на Омладинском стадиону, у Кањижи, на Златибору и имали доста провера. Како би оценио те утакмице? Против кога смо пружили најбољу партију?

Дефинитивно мислим да нам је последња провера била најбољи параметар колико ова екипа може.

– Како си задовољан нашом задњом линијом? Са одбрамбеним играчима си најповезанији у тиму.

У задњој линији има пуно промена! Отишла су два стандардна бека, има доста повреда, још увек се уигравамо и не знам тачно која ће задња линија изаћи на терен за викенд. Такође, мислим да су Савић и Планић два веома кључна играча за наш тим!

63934_841740092545016_774848572239675336_n– Да ли је екипу уздрмао изненадни одлазак тренера Ђурђевића, да ли то може бити проблем за наш млади тим?

Сигурно да нам је одлазак шефа дошао као гром из ведра неба, али шта је ту је. То је професионализам. Желимо му пуно успеха. Са новим шефом ћемо се потрудити да бар поновимо резултат из претходне сезоне.

– Да вам се нови тренер Петровић обратио?

Није се обратио, у понедељак имамо први тренинг са њим.

– Како си задовољан појачањима?

Тумбасевић и Субашић су озбиљна појачања! Мислим да нам треба бар још три искусна играча која ће дати ветар у леђа младој екипи.

– Шта очекујеш од нове сезоне?

Очекујем да играмо лепо и чврсто у одбрани, да пробамо да поновимо резултат из претходне сезоне.

– Да ли можемо да направимо корак напред у шампионату? Куп?

Па, не бих унапред да говорим… (смех) У купу што даље да догурамо!

– Порука за навијаче?

Да долазе у што већем броју. И да нас подрже као што раде већ дуги низ година. На нама је да њихово поверење оправдамо добрим резултатима.

cupa1ПОГЛЕДАЈТЕ УЧИНАК НАШЕГ ГОЛМАНА ИЗ ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ ПРЕДСТАВЉЕН У ТРИ ВИДЕО КЛИПА –



Leave a Reply

Your email address will not be published.