Резиме кошаркашке лиге Србије. Време је за Супер лигу!

Резиме сезоне

Клонфери у Кошаркашкој лиги Србије 2018/2019

Клонфери су сезону 2018/2019 у Кошаркашкој лиги Србије започели у Старој Пазови, где их је угостио домаћи Дунав. Пред сам почетак шампионата нико није очекивао, нити је веровао да ће се плаво-бели тим из Жућкове авлије борити за највиши пласман у Кошаркашкој лиги Србије. Али је у своје изабранике веровао Бранислав Вићентић са својим стручним штабом, који чине Милош Димитријевић, Дарко Ивановић, Сретен Новчић, Александар Борисављевић и Марко Ђурковић.

Сви су очекивали тешку и неизвесну утакмицу у Старој Пазови, али је било супротно, Клонфери су протутњали кроз Стару Пазову. Романтичарима је све полазило за руком, одлична игра у одбрани, награђена је сјајном шутерском реализацијом у нападу, као и одлична тимска игра и заједништво током свих 40 минута. Плаво-бели су доминирали током читаве утакмице, већ у трећем минуту утакмице, стекли су предност од 17:2! ; тако да се питање победника није постављало до краја утакмице, где су Клонфери убацили преко 100 поена, како би на крају сусрета било великих +39!!!

КК Дунав – ОКК БЕОГРАД 66 : 105

Наредног викенда, у оквиру другог кола Кошаркашке лиге Србије, на домаћи паркет, стигла је екипа панчевачког Тамиша, велики дужник плаво-белих из претходних сезона. Био је то први сусрет младог тима Романтичара са домаћом публиком. Био је то баш романтичан сусрет, где је екипа тренера Вићентића добила додатни ветар у леђа, мотив и још већу жељу за победама у шампионату. Била је то изузетно тешка и неизвесна утакмица, иако то резултат, баш и не говори. Утакмица је била у егалу до самог краја, али су Клонфери извојевали прву тешку победу у сезони, где ће се касније показати да је домаћи паркет у дворани ,,Мега Фектори,, неосвојива тврђава.

ОКК БЕОГРАД – КК Тамиш 86 : 72

Након две победе, Клонфери су се запутили пут Ужица, где их је угостила домаћа Слобода, повратник у Кошаркашку лигу Србије. Утакмица са пуно тензије, страха од пораза, грешака, уствари утакмица за инфаркт. Током читаве утакмице играло се кош за кош, али су плаво-бели извојевали јако тесну и битну победу за наставак шампионата.

КК Слобода Ужице – ОКК БЕОГРАД 88 : 90

Клонфери су после гоставања у Ужицу и почетне три победе засели на прво место Кошаркашке лиге Србије. Али их је у наредном колу чекао најтежи задатак до тада. У ,,Мега Фацторy,, дошла је екипа Златибора, прошлосезонски учесник Кошаркашке Суперлиге Србије. Сви су мислили да ће то бити први пораз у сезони, и крај победничког низа, пошто је екипа Златибора доста искуснија и већ доста дуго игра заједно, за разлику од Романтичара, али су Клонфери и овога пута показали ко је главни на домаћем паркету у ,,Мега Фацторy-у,, .

ОКК БЕОГРАД – КК Златибор 83 : 75

У наредном колу шампионата, Клонфери су се запутили ка северу, испоставиће се касније, да равница није пријала Клонферима. Овога пута, после драме, и дискутабилних одлука судија на крају сусрета, славио је домаћи Спартак.

КК Спартак Суботица – ОКК БЕОГРАД 96 – 89

Уследио је повратак кући, у свој ,,Мега Фацторy,, ; где је Клонфере очекивао дуел против једног од три АБА 2 лигаша. По многима је тог викенда КК Вршац био фаворит, без обзира на то, што су плаво-белима сви гледали у леђа по поретку на табели. Међутим, догодила се истоветна утакмица, као и против КК Тамиш и КК Златибор на домаћем паркету.

ОКК БЕОГРАД – КК ВРШАЦ 103 : 92

Након победе у прошлом колу и максималног учинка на домаћем паркету, плаво-бели су се запутили ка новој станици у шампионату, следила је утакмица у комшилуку, тачније у Земуну, где их је чекала домаћа Младост. Утакмица идентична као и претходне, изгледа да је то тако морало ове јесени.

КК Младост – ОКК БЕОГРАД 82 : 89

Наредног викенда уследио је дерби Кошаркашке лиге Србије. Где су се састале до тада две првопласиране екипе. Као и КК Вршац, тако је чачански Борац важио за великог фаворита на утакмици, али тако није мислио тренер Вићентић и његови изабраници. Плаво-бели тим је у дербију пружио најбољу партију у сезони, иако је тада био ослабљен не играњем двојице јако битних играча због повреда. Резултат се стално мењао, час су водили гости из Чачка, час Клонфери, али су Клонфери смогли снаге, као и у прошлим утакмица, па је и дерби завршен на идентичан начин.

ОКК БЕОГРАД – КК Борац Чачак 91 : 81

Победом у дербију, плаво-бели тим се осамосталио на лидерској позицији на табели. Одлуком Кошаркашког савеза Србије и Кошаркашке лиге Србије одлучено је да Клонфери одиграју пет утакмица у 15 дана! Док су клубови из АБА 2 лиге имали право да одложе утакмице.

Клонфери су стисли зубе и запутили су се пут Ваљева, где их чекао домаћи Металац, тадашњи фењераш на табели. Утакмица у Ваљеву је одиграна тек два дана после дербија који је одигран у ,,Мега Фацторy-у,, . Клонфери су у првом полувреме стекли предност од преко 20 разлике, и нико тада није помислио да ће уследити трилер завршница. Умор је тада учионио своје, Клонфери су подбацили у другом делу утакмице, али је на крају трилер завршница припала нашем тиму.

КК Металац – ОКК БЕОГРАД 87 : 91

После утакмице у Ваљеву, уследили су додатни кадровски проблеми за тренера Вићентића и његов стручни штаб. Плаво-бели су још више збили редове и кренули пут Новог Сада, где их је чекала Војводина. Током читаве утакмице у ,,Спенсу,, ; било је нерешено, да би нас неодлучност обруча одвела у продужетке, пошто је Алтин Исламовић упутио шут за три поена, а лопта је два пута ударила од обрућ и таблу, али није хтела да прође кроз њега. У додатних пет минута је све било као и у регуларном делу, али је умор и скраћена ротација учинила своје.

КК Војводина – ОКК БЕОГРАД 97 : 91

Уследио је повратак у Београд, где нас је после свега пар дана, очекивао још један дерби, овога пута против екипе Дyнамиц-а. Нажалост, на овој утакмици ништа није штимало, плаво-бели су имали снаге за само 25 минута, док је екипа Дyнамиц-а била одморна и свежа, пошто су имали право да у том периоду одложе утакмице.

ОКК БЕОГРАД – КК Дyнамиц 70 – 84

Уместо за викенд, утакмица у Новом Пазару, била је заказана за петак! Нажалост, поновила се иста утакмица као и у прошлом колу, као и проблеми.

ОКК Нови Пазар – ОКК БЕОГРАД 104 : 79

После паклене серије, уследило је нормализовање календара у Кошаркашкој лиги Србије. Плаво-бели су се одморили, рехабилитовали, ухватили су нормалан ритам тренинга, што је резултовало победом у последњег колу против Беовука. Иако то резултат баш и не говори, током читавог меча изабраници тренера Вићентића су се питали за све на паркету.

ОКК БЕОГРАД – КК Беовук 80 : 77

Романтичари су се после првог дела такмичења у Кошаркашкој лиги Србије налази на трећем месту, са скором 9/4. Плаво-бели су показали изузетну кошарку и таленат који поседују. Клонфери субсе налази у самом врху шампионата, што им је омогућавало да са само још неколико победа обезбеде пласман у Кошаркашку лигу Србије, што је уједно и био први овосезонски циљ.

Други део шампионата у Кошаркашкој лиги Србије настављен је утакмицом против екипе Дунава. Клонфери су се током читаве утакмице мучили са гостима из Старих Бановаца. Утакмица у дворани ,,Мега Фацторy,, уопште није личила на ону утакмицу са отварања шампионата, када су Клонфери декласирали свог противника.

ОКК БЕОГРАД – КК Дунав 84:77

У наредном колу, уследио је тежак испит за Клонфере. Клонфери су се запутили пут Панчева, где је их је по традицији чекало веома неугодно гостовање. Клонфери у су по многима, у ,,Стрелишту,, пружили најбољу партију на гостујућим паркетима, тако да се победа против Тамиша ниједнога тренутка доводила у питање.

КК Тамиш – ОКК БЕОГРАД 71:82

Након утакмице у Панчеву, уследила је пауза у Кошаркашкој лиги Србије због новогодишњих и божићних празник, тако да се на наредну утакмицу против ужичке Слободе мало сачекало.

У ,,Мега Фацторy-у,, се догодило велико изненађење!!! На утакмици против Слободе, Клонфери нису личили на себе, ништа им није полазило за руком, направили су много грешака, изостајала је агресивност, која је била заштитни знак плаво-белог тима, уствари, Клонфери су и даље били на одмору.

ОКК БЕОГРАД – КК Слобода 93:101

После веома лошег издања у прошлом колу, и неочекиваног пораза, плаво-бели су се запутили пут Чајетине, где их је очекивао дуел са домаћим Златибором. Утакмица на Златибору је била јако тврда, виђене су јако чврсте одбране, као и велики проценат неефикасности у свим сегментима кошаркашке игре. Али су се Клонфери успешно снашли на веома тешком гостовању, па су се том победом вратили на победнички колосек

КК Златибор – ОКК БЕОГРАД 50:62

Наредног викенда је уследила утакмица против великог дужника из првог дела сезоне. У ,,Мега Фацторy,, дошла је екипа суботичког Спартака. Клонфери су били силно мотивисани да победе екипу која им је јесенас нанела пораз, и која их је спречила да учествују на завршници ,,Купа Радивоја Кораћа,, у Нишу. Клонфери су максимално ушли у утакмицу, и већ после пар минута све је било решено око победника на сусрету, само се чекао коначан резултат.

ОКК БЕОГРАД – КК Спартак 88:66

Уследиле су квалификације за Светско првенство у Кини, тако да је опет промењен распоред у Кошаркашкој лиги Србије. И поред администравних проблема, Клонфери су опет прихватили ту чињеницу, иако је мимо свих правила о регуларности такмичења.

Наредну утакмицу у Кошаркашкој лиги Србије, Клонфери су уместо у Вршцу, одиграли у Чачку. У том периоду стручни штаб је имао велике кадровске проблеме у састављању екипе, али су ипак сви расположиви играчи смогли снаге, како би се супроставили Борцу у Чачку, где нас је очекивала још једна дерби утакмица. Клонфери су у Чачку пружили најлошију партију у шампионату. Плаво-бели нису личили на себе, ништа није функционисало, уствари, сви су једва чекали да се утакмица што пре заврши.

КК Борац – ОКК БЕОГРАД 83:52

После тешког пораза у Чачку, уследила је утакмица код куће против земунске Младости, испоставиће се у тешком моменту за плаво-беле. Клонфери су пружили доста бољу игру него прошлог викенда, али опет нису личили на себе, као да су заборавили да играју кошарку. Гостујућа екипа је у утакмица ушла са више мотива и жеље за победом, што је касније и резултовало победом у последњим секундама меча.

ОКК БЕОГРАД – КК Младост 81:82

Уследила је двонедељна пауза у шампионату, коју је стручни штаб максимално искористио како би тренер Вићентић своје изабранике вратио на победнички колосек и у форму са почетка шампионата.

После још једне паузе у Кошаркашкој лиги Србије, Клонфере су очекивали сусрети код куће против екипа Металца из Ваљева и новосадске Војводине. То су биле утакмице против екипа које су до тада обезбедиле опстанак у шампионату, па стога нису имале неки велики императив победе у дуелима са Клонферима. Стога можемо рећи да су Клонфери у та четири дана рутински савладали обе екипе, без икаквих већих проблема.

ОКК БЕОГРАД – КК Војводина 95:78

Након две рутинске победе, уследио је сусрет на Новом Београду, тачније, у легендарној ,,Хали спортова,, где смо одмерили снаге са екипом Дyнамиц-а. Била је то још јадне јако чврта, неизвесна и тешка утакмица, где се млада екипа тренера Вићентића није снашла, наспрам доста искусније екипе Дyнамиц-а.

КК Дyнамик – ОКК БЕОГРАД 95:84

После гостовања у ,,Хали спортова,, уследила је јако важна утакмица за плаво-бели тим. У Београд је дошла екипа Новог Пазара, дужник из првог дела сезоне. Плаво-бели тим је био доста ослабљен пред овај дуел, можемо га упоредити са истом ситуацијом када је у Београду гостовао чачански Борац. Клонфери су приказали невероватну агресивност и чвртстину у одбрани током читавог меча, што је касније резултовало разноврсношћу у нападу и победом на мечом.

ОКК БЕОГРАД – КК Нови Пазар 87:81

Након велике тимске победе у прошлом колу, плаво-бели су се запутили пут средњег Баната, где је на програму била одложена утакмица против КК Вршац. По ко зна који пут у шампионату, после велике и тешко извојеване победе у дерби утакмицама, плаво-бели су просули бодове. У Вршцу је постојала само домаћа екипа, која је током читаве утакмице контролисале све сегменте игре.

КК Вршац – ОКК БЕОГРАД 95:83

И за сам крај Кошаркашке лиге Србије, Клонфери су опет бљеснули, као и на старту шампионата када су демолирали КК Дунав у Старој Пазови. Овога пута је настрадала екипа београдског Беовука.

КК Беовук – ОКК БЕОГРАД 62:117

Клонфери су на крају Кошаркашке лиге Србије заузели четврто место са скором 17/9. Заузевши четврто место у Кошаркашкој лиги Србије, плаво-бели тим је обезбедио учешће у Кошаркашкој лиги Србије.

У Кошаркашкој лиги Србије (сезона 2018/2019) са великим успехом плаво-беле боје су бранили: Матеја Јовановић, Александар Ланговић, Дјорђе Симеуновић, Алекса Неговановић, Алтин Исламовић, Новак Мусић, Ненад Миљеновић, Миленко Вељковић, Михаило Јовичић, Лука Церовина, Младен Вујић, Костја Мушиди, Вељко Милинковић, Иван Саичић, Павле Кузмановић, Давид Маран, Милош Вићентић и Страхиња Грујанић

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СУПЕР ЛИГУ!

Познат је састав група и распоред такмичења у оквиру Супер лиге. Крајем месеца Априла почињу прави кошаркашки изазови.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА:

1.коло / 27.04.2019 / ОКК Београд – КК Борац

2.коло / 01.05.2019 / КК Дунав – ОКК Београд

3.коло / 04.05.2019 / ОКК Београд – КК Златибор

4.коло / 08.05.2019 / КК Црвена звезда – ОКК Београд

5.коло / 11.05.2019 / ОКК Београд – КК ФМП

6.коло / 15.05.2019 / КК Борац – ОКК Београд

7.коло / 18.05.2019 / ОКК Београд – КК Дунав

8.коло / 22.05.2019 / КК Златибор – ОКК Београд

9.коло / 25.05.2019 / ОКК Београд – КК Црвена звезда

10.коло / 29.05.2019 / КК ФМП – ОКК Београд