FK SPARTAK – OFK BEOGRAD 1-0 (0-0)

FK SPARTAK – OFK BEOGRAD 1-0 (0-0)

Posle velike borbe odlučio gol Milivojeva!

Subotica, 17. avgust. Početni udarac je izveden u 17:35 h.

Gradski stadion, gledalaca oko 900.

Vreme: Sunčano sa 30 stepeni.
Teren: Solidan za igru.
Dresovi: Spartak u plavoj, a OFK Beograd u crnoj kombinaciji.

Strelac: Miljan Milivojev u 81. minutu.

Glavni sudija: Veselinović Slobodan
Pomoćni sudija 1: Čađenović Vladimir
Pomoćni sudija 2: Kurčubić Nenad
Četvrti sudija: Kaurin Srđan
Dodatni pomoćni sudija 1: Dimitrijević Dejan
Dodatni pomoćni sudija 2: Milićević Milorad
Posmatrač: Simić Dragan
Delegat: Tomić Dušan

Žuti kartoni: Torbica, Puškarić (Saprtak), Adžić, Petković, Ivanović i Golubović (OFK Beograd. Drugi žuti karton i isključenje je zaradio Golubović u 90. minutu.

Spartak (4-5-1): Aleksić, Stevanović, Popara, Cicmil, Kovačević, Šarac, Torbica, Trivunović, Nosković, Antonić, Puškarić. Igrali su još: Džugurdić, Milivojev i Farkaš.
Trener: Petar Kurćubić

OFK Beograd (4-5-1): Pavlović, Petković, Planić, Adžić, Vasiljević, Pavlovski, Golubović, Pavlović, Jovanović, Zdjelar, Ivanović. Igrali su još: Radivojević, Čavrić i Ješić.
Trener: Zoran Milinković

Posle velike borbe na terenu, sa otvorenom i napadačkom igrom sa obe strane, domaći igrač, Milivojev je u 81. minutu rešio pitanje pobednika. Čini se da je Spartak možda i zasluženo pobedio, mada da smo bili malo konkretniji u završnici lako su tri boda mogla da odu i na Karaburmu.

Pre utakmice Spartak je dodelio priznanja svojim igračima za vernost klubu, a simbolično su pušteni golubovi koji su imače zaštitini znak Subotičana.

Sama utakmica je počela pet minuta kasnije kao vid demonstracije protiv predsednika FSS, Tomislava Karadžića.

Na stadionu se po sunčanom vremenu okupilo između 900 i 1000 gledalaca, od kojih je bilo oko 50-ak iz Beograda, a domaći Marinci su imali parolu kojom su tražili da se stadion konkretno rekonstruiše, a prozvani su i gradski čelnici za finansijske malverzacije.

U našim redovima najaktivniji su bili Pavlovski i Petković, ali njihovi pokušaji i prodori nisu urodili plodom. Njih dvojica polako postaju prave vođe tima i još im malo fali da skroz sazru. Takođe i štoperski dvojac Planić – Vasiljević odlično radi svoj posao. Najzrelije šanse za naš tim su propustili Ivanović i Jovanović, a odlične pokušaje sa distance je imao Pavlovski, ali je reprezentativni golman Aleksić spasao svoj gol. Beležimo i pokušaje Golubovića koji je pri kraju utakmice zaradio i drugi žuti karton, samim tim i isključenje.

Na kraju, kao što smo napisali, presudio je dosta lep gol rezerviste Milivojeva i naš tim se posle sasvim pristojne partije, kojoj je falila završnica, kući vratio praznih ruku.

U narednom kolu naš tim dočekuje ekipu Čukaričkog.