FK Napredak – OFK Beograd 3-0 (1-0)

Očajna igra! Svi golovi primljeni posle grešaka!

Kruševac, 23. novembar. Početni udarac izveden u 13 časova.

Stadion Pod Bagdalom, gledalaca oko 2300.

Vreme: Sunčano sa 21 stepen.
Teren: Solidan za igru.
Dresovi: OFK Beograd u plavo – belim, a FK Jagodina u belim  dresovima.

Strelci: Dimitrov u 17′, Gavrić 83′ i Koković u 92. minutu.

Glavni sudija: Bogdanović Darko
Pomoćni sudija: Jovanović Vladimir
Pomoćni sudija: Čađenović Vladimir
Četvrti sudija: Kurčubić Nenad
Dodatni sudija: Đokić Nenad
Dodatni sudija: Nikolić Bojan
Delegat FS: Panić Miodrag

Žuti kartoni: Janičić, Trujić, Regan, Bajić (FK Napredak), Golubović, Zdjelar i Dražić.

FK NAPREDAK (4-5-1): Milenković, Veselinović, Milošević, Janičić, Trujić, Cvetković, Mirosavljević, Regan, Koković, Dimitrov. Igrali su još i Gavrić, Kostić, Milošević.
Trener: Neško Milovanović

OFK BEOGRAD (4-5-1): Pavlović, Bates, Planić, Vasiljević, Antonov, Golubović, Gajić, Ješić, Paločević, Dražić, Čavrić. Igrali su još i Micevski, Damjanović i Zdjelar.
Trener: Zlatko Krmpotić

Dvonedeljna pauza nije donela ništa dobro. Prekinula nam je seriju dobrih rezultata! Svi smo se nadali da možemo u gornji dom tabele dobrim rezultatima u poslednja tri kola jesenje polusezone, ali smo u Kruševcu razbijeni čak sa 3-0! Rezultat jeste previsok i ne odgovara prikazanom na terenu, ali mi smo u svakom slučaju pružili očajnu partiju. Sva tri gola su primljena posle grešaka. Kod prvog pogotka Bates je bio prespor, kod drugog ponavljamo standardnu boljku iz ovog prvenstva kada primamo golove posle prekida od igrača koji nisu ni markirani, a treći pogodak “ide na dušu” Pavlovića koji nije reagovao na vreme!

Navijači Beograda, njih pedesetak, koji su u pravom smislu bili dvanaesti igrač našeg tima, razočarani su napustili Kruševac jer im igrači nisu vratili istom merom, već skoro da nisu uputili šut ka golu domaćih! Na stadionu se, po kišovitom i tmurnom vremenu, okupili nešto više od 2000 gledalaca. Začuđuje to da se Napredak odlučio da se utakmica igra u nepopularnom terminu u 13 časova, iako postoje reflektori.

Trener Krmpotić je dosta izmešao karte pa je tako na primer Golubović igrao u veznom redu, Bates je menjao uloge počev od štopera, do markera na Mirosavljeviću pa sve do zadnjeg veznog igrača, a Joca Damjanović je u igru ušao tek krajem drugog poluvremena tako da smo u većini utakmice bili bez klasičnog špica.

Osim nekoliko pokušaja ne možemo da izdvojimo neke posebne situacije u kojima su naši igrači mogli da ugroze gol protivnika. Paločević je izveo solidan slobodan udarac koji je Milenković nekako uspeo da zaustavi, Vasiljević je šutirao glavom posle prekida, a u drugom poluvremenu šanse propuštaju Čavrić i Paločević. Dosta siromašno! Beležimo i simuliranje penala Dražiaća koji je nakon toga opradano dobio žuti karton.

Domaćin se takođe nije proslavio nekim šansama, ali je uspeo da nam zabije tri gola, ponavljamo, pre svega zbog naših grešaka!

Do kraja jeseni ostalo nam je da odigramo utakmice protiv Crvene Zvezde kući, pa sa Slobodom u kupu, a u poslednjem kolu gostujemo u Pećincima.

POGLEDAJTE NAJZANIMLJIVIJE DETALJE SA MEČA!
izvor: youtube.com

PREGLED DEŠAVANJA IZ MINUTA U MINUT POGLEDAJTE NA  – MOZZART MEČ CENTRU!