FK Sloboda – OFK Beograd 0-2 (0-1)

 

Pobedom smo spasli sezonu!

Užice, 04. decembar. Početni udarac je izveden u 13 časova.

Stadion “Begluk”, gledalaca oko 850.

Vreme: Hladno sa 3 stepena.
Teren: Solidan za igru.
Dresovi: FK Sloboda u crno – crvenim, a OFK Beograd u plavo – belim dresovima.

Strelci: 0-1 Ješić u ’27, 0-2 Čavrić u 82. minutu.

Glavni sudija: Vlado Glodjović
Pomoćnici: Dejan Petrović i Branko Pavlović.
Četvrti sudija: Dejan Santrač
Delegat: Blagoje Milošević

Žuti kartoni: Pilipović, Tiago, Miličić, Dolmagić (FK Sloboda), Pavlović, Ivanović i Paločević (OFK Beograd. Crveni karton je dobio Vasilić u 86. minutu.

OFK Beograd (4-5-1): Pavlović, Golubović, Planić, Vasiljević, Antonov, Gajić, Micevski, Ješić, Paločević, Ivanović, Čavrić. Igrali su još: Bates, Dražić i Damjanović.
Trener: Zlatko Krmpotić

FK Sloboda (4-5-1): Ranković, Vasilić, Pejović, Purić, Pilipović, Babić, Okuno, Gojković, Krstić, Tijago, Lovrić. Igrali su još: Miličić i Dolmagić.
Trener: Ljubiša Stamenković

Bravo dečaci! Izboreno je polufinale kupa na gostovanju u Užicu! Oaačajna polusezona koja je za nama je ovim putem spasena i navijači će isto kao i prošle sezone preko preduge zimske pauze maštati o osvajanju novog trofeja kupa posle čitavih 48 godina!

Romantičari su slavili evrogolovima Ješića i Čavrića, kladioničarskim rečnikom rečeno – iz dvojke u dvojku/dupla pobeda!

Domaćinu nije pomogao ni skandal prilikom žreba kada nam je na volšeban način oduzeto domaćinstvo, ali sada naša pobeda dobija na još većem značaju zbog toga!

Na stadionu se okupilo nešto manje od hiljadu navijača, među kojima i pedesetak pristalica Beograda. Šteta što domaćin nije imao sluha za veličinu utakmice pa je odustao od prvobitno planiranog večernjeg termina što je sigurno uticalo na slabiju posetu.

Odličnu partiju su pružili Golubović, Pavlović, koji je spasao par stopostotnih šansi domaćih, te Paločević, Čavrić, Ješić… Treba reći da smo bili oslabljeni za Zdjelara, ali su posao zadnjeg veznog dobro obavili Gajić i Micevski.

U svakom slučaju, delovali smo kao organizovana ekipa koja zna šta želi i kako da do toga dođe! Za razliku od nas domaćin je delovao dosta lošije, očigledno je da je atmosfera u njihovom klubu na dosta lošem nivou, da se sve ide na silu, a to sve ima svoju cenu. Kada se pogleda protokol, Sloboda je na ovoj utakmici imala 16, umesto 18 igrača koji su konkurisali da istrče na teren.

U polufinalu možemo igrati dvomeč sa Spartakom, Vojvodinom, ili Jagodinom. Svi sa nestrpljenjem očekujemo da se zakaže žreb, a on je najavljen da će se održati ovog meseca!

Do odlaska na pauzu očekuje nas još gostovanje u Pećincima domaćem FK Donji Srem!

POGLEDAJTE NAJZANIMLJIVIJE DETALJE SA MEČA!
izvor: youtube.com