FK Sloboda – OFK Beograd 2-2 (2-1)

Joca Damjanović zabio dva komada!

Užice, 05. oktobar. Početni udarac je izveden u 15:30 h.

Stadion Begluk, gledalaca oko 1500.

Prijatno sa oko 15 stepeni.
Teren: Odličan za igru.
Dresovi: FK Sloboda u tradicionalnim crveno-crnim, a OFK Beograd u plavo-belim dresovima.

Strelci: Tijago u 11, Babić u 45. (FK Sloboda) i Damjanović (OFK Beograd) u 8 i 86. minutu.

Glavni sudija: Spasić Ninoslav
Pomoćni sudija 1: Gagić Miloš
Pomoćni sudija 2: Rasinac Darko
Četvrti sudija: Ferček Denis
Dodatni pomoćni sudija 1: Nedeljković Vladimir
Dodatni pomoćni sudija 2: Ilić Milan
Posmatrač: Abdulahu Abdula
Delegat: Jotić Duško

Žuti kartoni: Lovrić, Pejović (FK Sloboda), Zdjelar, Golubović, Ivanović i Dražić (OFK Beograd). Crveni karton je dobio Lovrić u 18. minutu.

FK Sloboda (4-2-2-1-1): Ranković, Vasilić, Lovrić, Gojković, Pejović, Knežević, Pilipović (Purić), Babić, Tiago, Žeravica i Okuno.
Trener: Ljubiaša Stamenković

OFK Beograd (4-5-1): Pavlović, Golubović, Planić, Vasiljević, Antonov, Zdjelar (Dražić), Gajić, Čavrić, Kovačević (Paločević), Ivanović (Micevski) i Damjanović.
Trener: Zlatko Krmpotić

Po tradiciji, u Užicu smo uvek igrali utakmice punih dešavanja i golova. Ovoga puta smo remizirali, a najbolji u našim redovima je bio Joca Damjanović koji je postigao dva pogotka! Naš napadač je dan pred utakmicu proslavio svoj 31. rođendan!

Prosek godina našeg tima je bio tek 21,23, a jedini stariji igrači u našem timu su bili golman Pavlović sa 27 godina i Damjanović! Bravo dečaci!

Naš bivši igrač, Miloš Žeravica, trenutno je jedan od nosilaca igre tima sa Đetinje, momak koji je u našem klubu proveo osam godina, i koji, čini se, nije dobio pravu šansu koju su dobili mnogi igrači na Karaburmi. Igrajući za nas je pokidao ligamente oba kolena i time doveo dalju karijeru u pitanje, dobio je ovacije podrške od Unionista, a on im se na svemu zahvalio aplauzom. Pre utakmice je izjavio da ako postigne gol, da ga neće proslaviti iz poštovanja prema OFK Beogradu!

Na poluvremenu je održana i atletska trka, tako da se gledaoci na poluvremenu nisu dosađivali.

Po običaju, domaća publika, bar njen veći deo, sa svojom klupom i upravom tokom celog meča vrši primitivan pritisak na sudije, tako da je tokom utakmice to u nekoliko navrata bilo baš mučno za gledati.

Nasuprot tome, oko 40 navijača iz Beograda je sve vreme pesmom podržavalo svoj tim, a igrači su im se odužili sa dva postignuta pogotka, a malo im je falilo da u Beograd odnesu sva tri boda. Ipak, igrača više na terenu smo morali bolje da iskoristimo, ali smo očigledno premladi i neiskusni!

Sledi pauza zbog reprezentativnih obaveza, a nakon toga dočekijemo kragujevački Radnički i novosadsku Vojvodinu. Između ta dva meča odigraćemo i kup utakmicu, a ime protivnika ćemo saznati u utorak.

POGLEDAJTE NAJZANIMLJIVIJE DETALJE SA MEČA!
izvor: youtube.com

PREGLED DEŠAVANJA IZ MINUTA U MINUT POGLEDAJTE NA  – MOZZART MEČ CENTRU!