OFK Beograd – FK Crvena Zvezda 1-0 (0-0)

Posle devet godina pobeđena Zvezda…

Beograd, 11. novembar. Početni udarac izveden u 13 časova.

Omladinski stadion, gledalaca oko 3500.

Strelac: Petar Grbić u 59. minutu.

Vreme: Tmurno i vetrovito sa temperaturom do 15 stepena.
Teren: Solidan za igru.
Dresovi: OFK Beograd u plavo – beloj, a Crvena Zvezda u crveno – beloj kombinaciji.

Glavni sudija: Milenko Vukadinović
Pomoćnici: Radojčić Igor i Ristić Milovan
Četvrti sudija: Filipović Dejan
Delegat: Grković Momčilo

Žuti kartoni: Adžić, Rodić (OFK Beograd) i Kasalica (Crvena Zvezda).

OFK Beograd (4-1-4-1): Lukač, Petković, Adžić, Vasiljević, Rodić, Nikolić, Trivunović, Pavlović, Grbić, Bogavac, Čavrić. Igrali su još: Batioha, Tufegdžić i Brkić.
Trener: Zoran Milinković

FK Crvena Zvezda (4-5-1): Bajković, Spajić, Lazović, Milijaš, Maksimović, Mikić, Kasalica, Milivojević, Mladenović, Vešović, Mudrinski.
Trener: Aleksandar Janković

Konačno je pobeđena Crvena Zvezda! Čitavih devet godina, od pobedonosnog gola Miše Kolakovića, nismo osetili slast pobede u duelima sa crvenima sa Autokomande. Što je mnogo, mnogo je!

Trijumfovali smo i to na totalno dominantan način. Prava je šteta što nismo zatresli mrežu Bajkovića još koji put! Dovoljno je da se kaže da Zvezda nije uputila udarac u okvir našeg gola!

Sve čestitke idu na račun vremešnih Bogavca i Trivunovića, kao i Grbića, Adžića, te Nikolića, koji je, da nije sebičan kao obično, mogao da pred kraj meča asistira slobodnom Bogavcu za skoro siguran gol.

Takođe, Beograd je drastično oštećen jer mu nije dosuđen jedanaesterac posle igranja rukom Milijaša i sviranjem nepostojećeg ofsajda Bogavca kod gol šanse.

Na tribinama Omladinskog stadiona se po vetrovitom i tmurnom vremenu okupilo nešto preko 3500 gledalaca.

Od samog početka utakmice gledamo totalno otvorenu igru oba tima, ali ne beležimo neke posebne šanse. Do dvadesetog minuta imali smo pokušaje preko Pavlovića i Petkovića, a sa druge strane je zapretio Kasalica.

U dvadesetom minutu je Beograd teško oštećen jer mu nije sviran očigledan jedanaesterac kada je Milijaš u padu udario rukom loptu i tako omeo naše igrače da upute udarac iz neposredne blizine ka golu gosta!

U tim trenucima imamo totalnu inicijativu, a Veseljko Trivunović maestralno pokušava sa distance i šalje loptu u luku tačno pod prečku Zvezdinog gola, ali je Bajković na mestu i nekako uspeva da odbije loptu u korner. Kakav bi to pogodak bio…

Nakon naše dominacije, Zvezda se polako oslobađa pritiska, ali je samo Milijaš raspoložen za igru i nekoliko puta pokušava sa šutevima od kojih je najopasniji bio onaj u 31. minutu kada je sam sebi stvorio prostor za udarac, ali je lopta na našu sreću otišla tek nešto pored gola.

Nakon ovoga prebacuje se inicijativa na polovinu terena koju kontrolišu gosti. Petar Grbić se skoro ušetao u gol crvenih, ali loše završava odličnu akciju kada traljavo šutira pored gola. Pre toga Bogavac nije uspeo da sustigne pas Trivunovića u prazan prostor.

Na početku drugog perioda igre Zvezda je malo pojačala tempo, ali ništa to nije konkretno. Ipak, Milijaš šalje jednu oštru loptu pred naš gol, ali niko od njegovih saigrača ne uspeva da je sustigne. Uzvraćamo sa par dobrih napada.

U 59. Minutu naša odlična igra se isplaćuje i Petar Grbić dovodi Plavu uniju u ekstazu! Nikolić je povukao napad i nekako uspeva da uposli Grbića po levoj strani, a on nezadrživo juriša ka golu Bajkovića, fintom izbacuje Mikića i šalje loptu kroz noge golmana Zvezde za pobedonosni pogodak!
GOOOL! 59. minut, Petar grbić – 1-0!

I u narednih dvadesetak minuta smo dosta opasniji i na lak način sečemo akcije gosta. Zvezda pokušava jedino preko Milijaša, ali ekipa im deluje kao raštimovani orkestar.

Vrše se i izmene u oba tabora, a mi ponovo stvaramo izgledne prilike. Prvo je Pavlović oprobao udarac sa nekih 17 metara, ali lopta odlazi za malo preko gola. Potom i Batioha ima odličan prodor, ali u duelu sa odbranom gosta uspeva da šutira preko gola. I Bogavac ima stopostotnu šansu, ali sa svega nekoliko metara pogađa spoljni deo mreže. Najizgledniju šansu propušta Nikolić u 87. minutu kada je još jednom postupio sebično i nije uposlio usamljenog Bogavca, a njegov šut odlazi pored gola.

Zvezda pokušava, ali do kraja ne uspeva da uputi udarac u okvir gola pa tako nismo kažnjeni za gomilu neiskorišćenih prilika.

Pobeda!

POGLEDAJTE NAJZANIMLJIVIJE DETALJE SA MEČA!
izvor: youtube.com