OFK Beograd – FK Spartak 1-0 (0-0)

Nastavljen pobednički niz!

Beograd, 24. novembar. Početni udarac izveden u 13 časova.

Omladinski stadion, gledalaca oko 450.

Vreme: Prohladno sa 12 stepeni.
Teren: Solidan za igru.
Dresovi: OFK Beograd u plavo beloj, a FK Spartak u narandžastoj kombinaciji.

Strelac je bio Vladan Adžić u 84. minutu.

Sudije: Nenad Đokić, Mrkić Ivan, Nemanja Petrović i Milan Jeremić.
Delegat: Slobodan Pajović.

Žuti kartoni: Milan Lukač, Goran Brkić (OFK Beograd) i Marko Adamović (FK Spartak).

OFK Beograd (4-5-1): Lukač, Petković, Adžić, Vasiljević, Rodić, Nikolić, Brkić, Čavrić, Pavlović, Grbić i Bogavac. Igrali su još: Mijić, Pavlovski i Batioha
Trener: Zoran Milinković

Spartak (4-5-1): Aleksić, Kovačević, Bratić, Adamović, Nosković, Novaković, Šarac, Antonić, Milivojev, Farkaš, Popara.
Trener: Petar Kurčubić

Sjajno! Navijači OFK Beograda su konačno navuknuti na pobede svojih igrača! Konačno se pred svaku utakmicu očekuju novi bodovi! Oktobar i novembar su vratili osmehe na lica svim Ofkovcima, a u tom periodu smo na devet utakmica zabeležili sedam pobeda i po jedan remi i poraz! Eh da nismo prvu pobedu ostvarili tek u osmom kolu sada bismo sigurno bili u vrhu tabele!

Navijača nije ponovo bilo koliko treba da bude, tek njih oko 500, ali su prisutni stvarali odličnu atmosferu tokom cele utakmice. Plava Unija je proslavila i svojih osamnaest godina postojanja.

Videli smo dosta kvalitetnu, ali i tešku utakmicu. Propušteno je dosta šanse na obe strane, ali smo mi bili bolji za taj jedan gol koji je postigao sve bolji Adžić!

Veliki broj šansi na obe strane je viđeno u prvom periodu igre. Mi smo opasno pretili preko agilnog Bogavca, ali je u nekim situacijama bio jednostavno prekratak. Isto tako beležimo i pokušaje grbića, ali je golman Spartaka, Aleksić na mestu.

Opasno su u par navrata pripretili i Subotičani. Imali su nekoliko stopostotnih šansi, ali, ili su bili neprecizni, ili nas je spasao Lukač. Bilo kako bilo, na odmor se odlazi bez postignutih golova.

U drugom poluvremenu viđamo dosta sličnu igru na terenu. Opet se igra otvoreno i bez kalkulacija. Stvarno težak meč i videlo se da će jedan gol i presuditi.

Opet imamo šanse, najviše preko Bogavca, ali on nikako da zada završni udarac kako treba. Na drugoj strani imamo sreće jer Nosković i Milivojev ipak ne uspevaju da nam zatresu mrežu.

I onda dolazimo do ključnog dela utakmice. Igrao se 84. minut, Batioha odlično šutira sa distance, protivnički golman nekako uspeva da odbije loptu, ona se odbija do Jovanovića, a Bratić ga ruši međutim nema penala. Ipak, lopta odlazi u korner što pomoćnik signalizira glavnom sudiji. Udarac iz ugla izvodi Nikolić, a Adžić glavom zakucava loptu u mrežu Spartaka za veliko slavlje Romantičara!
GOOOL! 84. minut, Vladan Adžić 1-0!

POGLEDAJTE NAJZANIMLJIVIJE DETALJE SA MEČA!
izvor: youtube.com