OFK BEOGRAD – FK VOJVODINA 0-2 (0-1)

Serija očajnih igara se nastavlja!

Beograd, 26. oktobar. Početni udarac izveden u 14:30 h.

Omladinski stadion, gledalaca oko 800.

Vreme: Prijatno sa 25 stepena.
Teren: Solidan za igru.
Dresovi: OFK Beograd u plavo – belim, a Vojvodina u crveno – belim dresovima.

Strelci: Poletanović u 29 i Škuletić u 61. minutu.

Glavni sudija: Đokić Nenad
Pomoćni sudija 1: Jovanović Vladimir
Pomoćni sudija 2: Petrović Nemanja
Četvrti sudija: Panić Vladanko
Dodatni pomoćni sudija 1: Filipović Dejan
Dodatni pomoćni sudija 2: Milićević Milorad
Posmatrač: Delević DejanDelegat: Ković Dragan

Žuti kartoni: Zdjelar i Golubović (OFK Beograd).

OFK Beograd: Giljen, Golubović, Planić, Vasiljević, Bates, Zdjelar, Micevski, Dražić, Perović, Ješić, Damjanović. Igrali su još: Ivanović, Paločević, Čavrić.

Vojvodina: Žakula, Radoja, Leković, Alivodić, Kosović, Škuletić, Poletanović, Vuković, Tumbasević, Vulićević, Đurić. Igrali su još: Vranješ, Kaluđerović i Vukčević.

Rezultatska kriza i očajna igra se nastavljaju! U najtradicionalnijem srpskom fudbalskom rivalitetu protivnik nas je lagano pobedio, a mi smo došli nadomak pozicije koja vodi u “segundu”!

Opet “kasno palimo”, ponovo primamo sramotno naivne golove koje postižu nemarkirani suparnički igrači u našem šesnaestercu, ponovo smo u retkim šansama bez prave završnice i navijači su ponovo razočarani.

Trener Krmpotić je kombinovao, ali ni par iskusnih igrača nije donelo zaokret u našoj igri. Utakmicu su počeli Perović i Bates, a promenjen je i čuvar mreže. Vasiljević je sa štoperskog mesta prešao na levog beka.

Ono što ne valja je to da su svoje četvrte kartone su dobili Zdjelar i Golubović, tako da njih neće biti na sledećem gostovanju u Ivanjici.

Na stadionu se okupilo oko 800 gledalaca, a sunce je “tuklo” kao da je maj. Oba navijačka tabora su imala dekoracije na svojoj tribini i oni, uz ekipu Vojvodine, jedini zaslužuju prelaznu ocenu na ovoj utakmici. Posebno treba pohvaliti dečake iz naše omladinske škole koji su pratili Plavu uniju i navijali iz “kaveza” na istočnoj tribini. Policija opet nije dozvolila ulazak mladjima od 16 godina da uđu na stadion bez prisustva roditelja! Ko li smišlja te zakone?! Je l’ su i vama gospodo “foteljaši” branili da gledate svoje timove kad ste bili tih godina?

Prvih pola sata utakmice je bila prava uspavanka koju je prekinuo Poletanović svojim golom. Momak je sam kao duh, na isti način kao Spalević i Knežević u prošlom kolu protiv Radničkog, primio loptu nemarkiran i znalački sproveo loptu u našu mrežu, a Zdjelar i Golubović, kooji su bili njemu najbliži, su se samo nemoćno gledali. Vojvodina još više pojačava atake ka našem golu, ali nije bilo više golova pa se na odmor odlazi sa minimalnim vođstvom gosta. Mi skoro da nismo uputili udarac ka golu Žakule u prvom periodu igre! Beležimo šansu u kojoj se našao Damjanović, ali je svirana ofsajd pozicija.

U drugom poluvremenu, isto kao i na prethodnoj utakmici, konačno uspevamo da se probudimo. Imamo odličnu šansu preko Čavrića koji ima sramotnu završnicu i propušta gol šansu. Pokušavaju i Damjanović, Vasiljević i Golubović, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi gol popularnih Lala.

Iz jedne kontre u 61. minutu, Škuletić daje prelep gol i pečati našu sudbinu na ovoj utakmici! Vojvodina ima još nekoliko izglednih šansi, pre svih onu koju propušta Vukčević, ali rezultat se do kraja utakmice nije menjao. Sudija je čak mogao da dosudi i jedanaesterac u korist gosta, ali je procenio da je lopta pogodila Damjanovića koji nije imao nameru da igra rukom.

Sa naše strane, poslednju priliku za bar počasni gol propušta Paločević kada sa ivice šesnaesterca šalje parabolu, ali lopta odlazi nešto pored gola. Pre toga mladi Dražić je izazvao uzdahe kada se poigravao sa protivnicima uz aut liniju, mada je u jednoj izglednoj situaciji bio pomalo i sebičan.

Nakon utakmice igrači odlaze do južne tribine gde su im navijači rekli šta misle o njihovoj igri. Rečeno im je da mladost nije opravdanje za partije u kojima se prespava celo poluvreme, da ne smeju da nam golove konstantno daju igrači koje niko ne čuva, da ne vidimo ni pokušaje da se šutira sa distance, već se konstantno ide oko šesnaesterca i prebacuje lopta sa jedne na drugu stranu, da nema upotreljivih centaršuteva, da se ne igra dovoljno agresivno…

Navijači traže od svojih igrača, koji brane njihov dres, da se sve te loše navike promene već u sredu i kupu kada nam u goste dolazi užičko Jedinstvo! Došli smo na ivicu od ponora u šampionatu, a do kraja polusezone je ostalo još tek mesec dana! Moramo da se stabilizujemo i krenemo da pružamo partije kakve želimo svi, a i dalje mislimo da ovaj tim to može da ostvari!

POGLEDAJTE NAJZANIMLJIVIJE DETALJE SA MEČA!
izvor: sportnetwork.rs

PREGLED DEŠAVANJA IZ MINUTA U MINUT POGLEDAJTE NA  – MOZZART MEČ CENTRU!