Најава за утакмицу против Чукаричког

У суботу, 08. марта, са почетком у 17 часова, ОФК Београд, у оквиру 18. кола ЈСЛ, гостује екипи ФК Чукарички на Бановом брду. Утакмицу ће уживо преносити ТВ Аренаспорт на свом првом каналу, а у сарадњи са Моцарт меч центром на нашем сајту можете пратити уживо текстуални пренос!

apuoСТАЊЕ У ТАБОРУ РОМАНТИЧАРА

Свима је јасно да смо катастрофално отворили наставак сезоне тако да нема потребе да о томе пишемо. Довољан је податак да смо од могућих шест освојили тек један бод и тако дошли на корак од зоне испадања из лиге. Од бодовног дефицита више брине наша игра која је на доста ниском нивоу. Уопште не делујемо као тим! Све се своди на неке индивидуалне акције. Игра јесте доста бржа, али није повезана. Плејмејкери су нам преспори, компликују, “нису у дослуху” са истуреним играчима.

За утакмицу против Брђана немамо кадровских проблема, ако изузмемо од раније повређеног Богавца. Коначно је и Василић стекао право играња па ћемо видети колико ће овај десни бек помоћи да се наша игра унапреди. Током недеље са млађим репрезентативним категоријама су били Здјелар, Дражић, Антонов, Мицевски, Планић и Чаврић па су тако пропустили доста тренинга.

СТАЊЕ У ТАБОРУ БРЂАНА

Као и на старту јесење полусезоне, ФК Чукарички је одлично почео и пролећни део шампионата. На његовом отварању је убележио две победе! Савладали су код куће ФК Рад, а у гостима ужичку Слободу. Тренутно са новосадском Војводином деле трећу позицију на табели!

Њихов тренер Милојевић нема неких претераних брига што се тиче суспензија и повреда, а једино ће ван конкуренције бити Брежанчић који је сакупио превише жутих картона.

КРАТАК ИСТОРИЈАТ НАШЕГ НАРЕДНОГ ПРОТИВНИКА

ФК “Чукарички” је настао 4. јула 1926. године. У кафани “Мајдан” изграђен је оснивачки програм клуба под именом “ЧСК” – Чукарички Спортски Клуб”. Клупска боја је била црно-бела, што је традиција која се одржала до данашњих дана. Почело се од 3. разреда београдског подсавеза, последње лиге!

Непосредно пре II светског рата клуб се фузионисао са ФК Истром па се једно време звао и ФК Чукарички-Истра. Наступао је у лиги БЛП-а за време рата са БСК-ом.

После II светског рата оснивачка скупштина СД “Чукарички” одржана је 25. јуна 1948. године. Чукарички наступа у првој и другој београдској лиги, а већи успех је направљен тек 10 година касније, сезона 1966/67. са првим местом у другој београдској лиги и освајањем Купа ослобођења Београда, те се пласира у Српску лигу. Првак српске лиге постаје у сезони 1971/72. и улази у Другу лигу Југославије.

Највеће успехе клуб бележи последњих деценија, а у највиши ранг улази у сезони 1995/96, а те и наредне сезоне такмичи се у Интертото купу. Најбољи пласман до сада остварио је 1999/2000. када је у Првој лиги заузео 6. место у конкуренцији 22 клуба.

Ти успеси су везани за спонзора клуба, компанију “СТАНКОМ”, што је клубу донело бољу организацију, уређење свог стадиона капацитета 6000 гледалаца као и бољу финансијску ситуацију.

Након тога је клуб дошао у ситуацију да је био пред гашењем, а онда су ФК Чукарички преузели нови спонзори, уредили су стадион, а у овогодишњем шампионату су стекли епитет “хита првенства”.

Оно што је занимљиво је то да је наш легендарни играч Моша Марјановић у малом делу своје каријере био члан Чукаричког.

МОГУЋИ САСТАВИ ТИМОВА

ФК Чукарички (4-5-1): Ристић, Пјасентин, Стојковић, Павловић, Бољевић, Бојић, Тодоровић, Матић, Срнић, Миросављевић, Стоиљковић.
Тренер; Владан Милојевић

ОФК Београд (4-5-1): Василић, Васиљевић, Планић, Обрадовић, Здјелар, Пилиповић, Палочевић, Ивановић (Дражић), Јешић и Чаврић.
Тренер: Милан Милановић

СТАТИСТИКА И ОЧЕКИВАЊЕ КЛАДИОНИЦА

У последњих пет утакмица немамо скор за похвалу на утакмицама против Чукаричког. Брђани су славили три пута, ми једном, а један пут је било нерешено. Јесенас су нас победили на Карабурми, по великом пљуску, са 2-1.

Што се тиче очекивања кладионица по њима је домаћин апсолутни фаворит па се за њихову победу даје квота од 1,92, за реми 3,23, а наша победа се просечно вреднује са 3,67!

ПОГЛЕДАЈТЕ ОПШИРНИЈУ СТАТИСТИКУ!
извор: fudbal.91

СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТ

Главни судија на утакмици ће бити тридесетседмогодишњи Дејан Сантрач из Павлиша. Сантрач је шест пута био главни арбитар на нашим утакмицама, а ми смо на тим мечевима забележили скор 4-2-0! Показао нам је 23 жута и један црвени картон, а досудио је и један једанаестерац у нашу корист. Нашим противницима је показао 13 жутих картона.

И Чукарички је био доста успешан на мечевима на којима им је судио Сантрач. Забележили су скор од 5-1-2, а досудио им је 22 жута картона, у односу на 21 који је показао њиховим противницима којима је доделио и један парни картон. У једном наврату је показао на белу тачку у корист Брђана.

Делегат: МАРКОВИЋ Милош
Главни судија: САНТРАЧ Дејан
Први помоћни судија: ПОТОЧАН Дејан
Други помоћни судија: ПАВЛОВИЋ Бранко
Четврти судија: МИЋАНОВИЋ Зоран
Први додатни судија: АНЂЕЛОВСКИ Новица
Други додатни судија: ФИЛИПОВИЋ Дејан
Посматрач: ШИПЧИЋ Зоран

УЧЕСТВОВАЊЕ У ДИСКУСИЈИ

Своје мишљење, праћење дискусије као и могућност да гласате о исходу меча можете остварити на теми о овој утакмици на нашем ФОРУМУ! Региструјте се ако већ нисте!

КОМПЛЕТНИ ПАРОВИ 18. КОЛА И ТРЕНУТНА ТАБЕЛА

субота:
Вождовац – Јавор 14.00 (судија Данило Грујић)
Нови Пазар – Слобода Поинт 14.00 (Слободан Веселиновић)
Доњи Срем – Јагодина 14.00 (Милан Јеремић)
Раднички 1923 – Партизан 14.30 (Владо Глођовић)
Раднички Ниш – Рад 17.00 (Дејан Димитријевић)
Чукарички – ОФК Београд 17.00 (Дејан Сантрач)
Црвена звезда – Напредак (Бошко Јованетић)

недеља:
Спартак – Војводина (Миленко Вукадиновић)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 38, Партизан 37, Војводина 28, Чукарички 28, Јагодина 27, Раднички Ниш 25, Нови Пазар 25, Спартак 22, Напредак 21, Вождовац 19, Слобода 19, Раднички 1923 18, ОФК Београд 18, Доњи Срем 16, Јавор 16, Рад 14.

Leave a Reply

Your email address will not be published.