Катастрофално пролеће – оком статистике!

Током јесени смо се надали да сезону завршимо у горњем делу табеле и да освојимо куп, али после седам пролећних утакмица се налазимо на претпоследњем месту на табели, а у првој полуфиналној утакмици Купа Србије смо поражени на домаћем терену! Ово је најслабији старт наставка првенства у новијем времену!

fydfghСолидно одрађене припреме и, бар на папиру, први зимски прелазни рок у последње време који је био повољан по нас, нису донели ништа добро. Наш буквално омладински тим очигледно није успео да задржи какву такву форму са јесени и задржи континуитет бар просечних резултата па навијачи из кола у коло “чупају своју косу”!

Након 21. одиграног кола налазимо се на 15. позицији на табели са свега 18 бодова уз гол диференцију 19:32!

Став управе клуба је да се у ватру бацају млади играчи које хоће да афирмишу. Са њима се игра скроз отворено против сваког противника, али за сада је резултат изостао! Шта више, један смо од најозбиљнијих кандидата за испадање у ПЛС!

На седам утакмица смо остварили само један нерешени резултат! Освојили смо тек један једини бод! Није помогла ни шок терапија сменом тренера па смо тренутно дошли у зону испадања!

Постигли смо тек 3 гола, илити у просеку срамотних 0,43 по мечу! Примили смо 10 голова, 1,43 по утакмици, а већина њих је, по навици, примљена на прејефтин начин!

Да ли је нашем учинку кумовала и доста “мекана” игра? Судије су нам доделиле тек 8 чутих картона, само 1,14 по мечу! Чак на три утакмице нисмо добили нити једну опомену, а све те мечеве смо одиграли на Карабурми! Очигледно да нисмо показали противницима ко је на тим утакмицама домаћин!

Добар осврт на зачеље табеле и анализу распореда до краја сезоне је направио портал МОНДО!

Следи расплет! Имамо довољно времена да се спасемо, а и трофеј да освојимо! Свака следећа утакмица нам је квалификациона! Све зависи од играча, тренера и управе!

Да ли да се настави са истом тактиком, или не? Размислите! Скоро цела лига игра другачије, тотално дефанзивно и из контре вребају шансе! Просечни тимови су са таквом игром славили на Карабурми! Јесте антипропаганда фудбалске игре, али они имају резултате, а ми не! Са друге стране питање је да ли наш млади тим може да игра са таквом поставком.

2h5ii5u?

Из клуба уверавају да ће резултати доћи, да се настави са оваквом тактиком јер је тим млад, али квалитетан. Колико још да се форсира нешто што до сада није дало резултата, колико још кредита имамо да бисмо на то чекали?

Било како било, остало је премало времена, нешто мора да се мења! Морамо да побеђујемо! Бањица је већ у суботу!

1969444_10151938034976994_1484584867_o

Leave a Reply

Your email address will not be published.