Иван Кецојевић

Dolazak u redove Romantičara – pravi potez!

Intervju sa Ivanom Kecojevićem

Po navijačima, u konkurenciji Radivojevića, Takača, Popovića i Merdovića, naše najveće pojačanje ovog leta, bez sumnje je bio Ivan Kecojević. Po mnogima je čak, pored reprezentativca Veseljka Trivunovića, igrač koji je obeležio jesenju polusezonu. Želeli smo da Ivana bliže predstavimo našim navijačima, te da sa njim napravimo kraći intervju, a on se našem pozivu rado odazvao.

Kecojević (22) je letos došao iz FK Čukaričkog, mladi je reprezentativac Crne gore, a rodom je iz Bara, iz koga su inače i naši bivši igrači Duško Đurišić i Mitar Novaković.

Ivane, došao si letos u naš klub i potpisao ugovor na tri godine vernosti. Posle ovih pet meseci, kakvi su tvoji utisci o našem klubu.

– “Strvarno sam prezadovoljan kako sam primljen na Karaburmi. Odlično sam se uklopio sa saigračima, a i odnos sa navijačima je na najvišem nivou.”-otpočeo je Ivan intervju za naš sajt i nastavio – “Dolaskom u OFK Beograd sam napravio pravi potez. Posle uspješne sezone u Čukaričkom, gdje smo ostvarili opstanak u ligi, koji je malo ko očekivao, uslijedio je poziv iz Ofke koji sam bez puno razmisljanja prihvatio.”

Kada su počeli kontakti sa Romantičarima i možeš li da nam opišeš kako je tekao tok pregovora?

– “Kao što sam već rekao, odmah po završetku prošle sezone, uslijedio je poziv plavo – belih od tadašnjeg Sportskog direktora OFK Beograda – Mitra Mrkele. Zbog vec poznate price da Ofka stvara i pruža veliku šansu mladim igracima sam prvenstveno došao u klub, jer sam htio sebe da nadgradim fudbalski, jer mislim da sam bio isuvise mlad za inostranstvo, iako je bilo ponuda.”

Kakvo si mišljenje imao o OFK Beogradu pre nego što si postao naš igrač. Da li si upoznat sa našom klupskom istorijom?

– “Znao sam dosta o klubu, i dosta velikih igrača koji su igrali u njemu, te sam itekako svestan čije klubske boje trenutno branim.”

Za ovo kratko vreme koliko si u Beogradu, stekao si veliko poverenje navijača i svi su istog mišljenja da si ti naša najbolja akvizicija u letnjem prelaznom roku. Podatak da si najbolji strelac ekipe, iako tvoja primarna uloga nije da postižeš golove, još više daje pečat tome. Na 18 utakmica koje si odigrao u prvenstvu, Evropi i Ligi B timova, postigao si 5 golova. Brzo si se uklopio u koncepciju trenera Đurđevića…

– “Da,da… brzo sam se uklopio u tim, i počeo sezonu na najljepsi moguci nacin, golom u Bjelorusiji. Na ličnom planu sam zadovoljan kako su prošli ovih pet mjeseci, ali mi je žao sto nismo medju prvih 4-5 ekipa, gdje nam je i mjesto.”

Moramo da se vratimo na trenutnu klupsku situaciju. Posle solidnog starta, te odličnog izdanja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, usledio je strmoglavi pad. Vezali smo šest utakmica bez pobede, iako smo, čini se, imali idealan raspored. Šta je uzrok tome? Da li možda plaćamo danak našim učešćem u Evropi letos, da li smo možda loše tempirali formu ili nam je možda klupa pretanka, te tim premlad?

– “Moguce je da smo pali zbog Evrope i ranog početka priprema… Sa druge strane, mislim da je ekipa oslabljena od prošle sezone odlaskom Beljica, Abubakara i Lazarevica, te sam mišljenja da u predstojećem prelaznom roku treba dovesti nekoliko proverenih igrača.”

Navijači, pričajući non stop među sobom, razloge traže, pre svega u našoj neefikasnosti, a to potvrđuje i statistika koja kaže da postižemo tačno, tek 0.79 golova po meču!? Podatak da si ti, kao štoper, naš najbolji strelac dovoljno govori o tome…

– “Jasno je da nam je to najveći problem ove sezone. Teško uspevamo da postignemo golove. Iskreno veoma mi je drago što sam dosta puta bio strelac ove polusezone za mesto na kome igram, no to je najmanje bitno. Najvažnije je da se pobeđuje, a ne ko će dati gol. U svakom slučaju i u buduće ću se truditi da zatresem protivničku mrežu kad god mi se ukaže prilika za to i da se zajedno radujemo sa našim navijačima.”

Takođe, razloge tražimo i u tome što smo na čak jedanaest utakmica, počeli sa formacijom u kojoj je samo jedan isti istureni igrač. Za razliku od ranijih sezona, kada smo bili pri samom dnu fer plej liste, ove godine zauzimamo visoku četvrtu poziciju. Na nekoliko utakmica nismo dobili niti jednu opomenu što je svakako za svaku pohvalu. No, sa druge strane, to možda pokazuje da trebamo da malo zaoštrimo našu igru, jer dosadašnja nije dala rezultata?

– “Ipak, bez ikakve kurtoazije i pokušaja da šablonski ili  diplomatski odgovorim na ovo pitanje, moram reći da ne želim ništa da komentarišem o taktici, o tome da li treba da igramo sa jednim ili dva špica. Ne bih da pričam jer to nije moj posao, sigurno to razumete.”

Ono što želimo da napomenemo je da nemamo trunke zameranja igračima na zalaganju. Vidi se da su svi puni htenja, želje i da daju sve od sebe ne bi li došli do pobede…

– “Drago mi je što je tako, jer stvari zaista tako i stoje. Na dosta utakmica jednostavno nismo imali dovoljno sreće.”

Nisi dugo u klubu, ali ipak te pitamo za tvoje mišljenje o Mitru Mrkeli. Mišljenja smo da su Mrkela kao Sportski direktor i Švaba Đurđević kao trener bili naša dobitna kombinacija. Da li misliš da smo odlaskom Mrkele dosta toga izgubili?

– “Moguće je da i to ima udela za naš pad pred kraj polusezone, ali ne bih se mešao klupsku organizaciju. U svakom slučaju, mi svaki trening odrađujemo profesionalno, te naš stručni štab sa nama radi dosta kvalitetno.”

Zahvaljujemo ti se za ovaj kratki intervju koji si dao za naš sajt, i pozdravljamo te do okupljanja igrača na prozivci, koja je zakazana za 12. januar. Takođe, želimo ti sve najlepše pred predstojeće novogodišnje i božićne praznike, a sigurni smo da imamo puno zajedničkih želja…

– “Hvala i uzvraćam čestitke svim Ofkovcima, te se nadam da ćemo u drugom delu sezone pokazati naše pravo lice. Na kraju bih pomenuo i navijače koji nam pružaju veliku podršku na svakoj utakmici i koji nam zaista puno znače.”

decembar 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published.