Дарко Смиљанић, тренер омладинаца. Разговор пред последње јесење коло.

У суботу 24.11.2018 са почетком од 13 часова омладинци ОФК Београда играју свој последњи јесењи такмичарски дуел. Офковцима на мегдан долазе Панчевци, а ако је судити по одличној форми плаво белих очекивања публике могу бити усмерена искључиво ка освајању нова три бода. Овај меч изузетно је важан и због чињенице да је Динамо један од конкурената у борби за опстанак, па као и до сада уредништво сајта користи прилику да све навијаче позове на овај дуел и пружање подршке плавима. Наш саговорник у најави овог меча био је Дарко Смиљанић, тренер омладинске селекције.

Сведоци смо одличних резултата омладинаца у финишу јесењег дела сезоне где је између осталог побеђен фаворизовани Чукарички у гостима.Да ли сте задовољни постигнутим резултатима и какви су вам утисци?

После уводних кола мало ко је очекивао овакав фуриозан завршетак јесењег дела. Наравно најјачи утисак је оставила победа над лидером Чукаричким али и тај и остали резултати су били плод стрпљивог рада и вере свих у клубу да можемо боље. Тако да се одговор на ово питање сам намеће, наравно да сам задовољан али увек опрезан.

Неколико омладинаца било је у стартној постави сениорског тима против сурчинског Јединства у купу. Да ли су момци оправдали очекивања и могу ли навијачи и будућности да очекују добре изданке из наше омладинске школе?

Увек радује све нас када неко од играча из омладинског погона буде прикључен првој екипи. Права адреса за ово питање је тренер првог тима али је моје мишљење да су оправдали очекивања и пружену прилику. Што се будућности тиче, верујем да ће навијачи имати прилику да бодре неколико стандардних првотимаца из ове генерације.

У суботу играмо против Динама из Панчева, последњу такмичарску утакмицу ове године. И поред добре игре у првом мечу играли смо 1:1. Да ли је ово идеалан тренутак за победу и миран зимски сан?

Остали су нам дужни у првом колу тако да имамо обавезу да у овој репризи, овога пута на нашем терену славимо. Имамо императив победе и жељу за како рекосте мирним зимским сном. Фер и поштено, како то ОФК Београд једино зна, пробаћемо да наставимо низ добрих резултата и обрадујемо навијаче.