Неочекиван пораз кошаркаша, следи гостовање Златибору!

Лоша реализација и велика нервоза Клонфера, утицала је да плаво-бели доживе још један пораз у Кошаркашкој лиги Србије.

ОКК БЕОГРАД – КК Слобода Ужице 93: 101 (25:23, 26:31, 16:21, 26:26)

У редове Клонфера се после дужег времена вратили капитен Ненад Миљеновић и по многима најбољи играч ове сезоне Ђорђе Симеуновић.

Екипа тренера Вићентића је од самог старта утакмице кренула доста агресивно у одбрани и доста разноврсно у нападу, што је резултовало вођством на крају прве четвртине.

Почетком друге четвртине, гостујућа екипа је успјела да успостави своју игру, на челу са Јаваугном, Кадиријем и Симићем. Плаво-бели се нису снашли, а до краја утакмице нису личили на себе.

Трећа четвртина је била кључна за утакмицу. Клонфери су играли доста јако и агресивно у одбрани, али се доста често дешавало да после промашеног госта, гостујући центар ухвати офанзивни скок, и сместу лопту у обруч. У нападу је доста добро функионисала организација, на челубса Јовичићем, Мусићем и Миљеновићем, али је зато реализација била катастрофална. Такодје, морамо истаћи, да је суђење било доста лоше, што је резултовало појединим техничким грешкама, као и директним утицајем на коначни резултат у ситуацији када се, ломила ,, утакмица.

На почетку четвити деонице, Клонфери су кренуки још јаче и чвршће, али су офанзивни скокови гостију и суђење, учинили своје.

Најистакнутији код плаво-белих су били Вељковић са 25 поена и 8 скокова, Церовина са 15, Миљеновић са 13, Јовичић са 11 и Симеуновић са 9 поена.

У наредном колу Кошаркашке лиге Србије, Клонфери ће се запутити у Чајетину, где их дочекују домаћи Златибор.