Ђорђе Симеуновић, капитен ОКК Београда, за КПО: Верујемо у победу против Борца и добар суперлигашки пласман!

1. За сам почетак нашег разговора, интересује је нас твоје мишљење о пруженим партијама Клонфера у Кошаркашкој лиги Србије? (која је по твом мишљењу најбоља утакмица Клонфера, а коју утакмицу би одмах заборавио, и да ли си задовољан са пласманом у Кошаркашкој лиги Србије?

– Мислим да смо добро одиграли Кошаркашку лигу Србије, у неким утакмицама смо заказали, док смо у неким бљеснули, али све у свему мислим да смо добро одиграли Кошаркашку лигу Србије. Најбољу утакмицу по мом мишљењу смо одиграли против екипе чачанског Борца у Београду. Нажалост, на тој утакмици нисам могао да помогнем саиграчима, као и Ненад Миљеновић, али су момци показали карактер, и да смо тим, где сви дишемо један за другога. Тако да нам је победа против Борца у Београду много значила за наставак, имајући у виду да су гости тада били фаворити и где су касније заузели прво место у Кошаркашкој лиги Србије. А најлошија утакмица је била у Чачку, где нам је био исти противник. Ту утакмицу требамо и морамо да заборавимо, у њој смо показали скроз другачије лице у односу на све остале утакмице које смо одиграли ове сезоне.

2. Од почетка сезоне си међу плаво-белима из ,,Жућкове Авлије” ; сјајно си стратовао на почетку сезоне, потом је уследила и неочекивана повреда, која је сигурно утицала на тебе, као и  на велику зебњу код Романтичара када ће те поново гледати у плаво-белом дресу. Срећом, брзо си се вратио на паркет, где си показао да си један незамењивих играча у овој сезони. Па стога многе Романтичаре интересује да ли од тебе могу очекивати још боље партије у предстојећој Кошаркашкој Суперлиги Србије?

– На моју велику жалост, и на жалост свих, доживео сам повреду у веома незгодном тренутку по клуб и мене, где смо сјајно стартовали на почетку сезоне и где то стварно нисам очекивао. Али ме та повреда није много пореметила, већ сам тај период искористио како бих поправио све сегметне кошаркашке игре, као и своје индивидуалне перформансе, и мислим да сам из повреде изашао као знатно јачи и бољи играч него то тада.

3. Одласком Ненада Миљеновића и Миленка Вељковића, припала ти је част и привилегија да постанеш капитен ОКК Београда. Да ли ти то импонује, и да ли ти то представља привилегију, пошто и сам знаш величину ОКК Београда?

– Шта да кажем, капитенска трака у ОКК Београду, у једном великом клубу са традицијом, у једном клубу где је Радивој Кораћ поставио темеље, који је синоним за наш клуб и у коме је он са поносом носио капитенску траку, може само да представља част и привилегију за мене, и надам се да ћу је  поносно и достојно носити, и она за мене представља велику част коју су ми указали сви у клубу, као и навијачи.

4. Ускоро нам почиње Кошаркашка Суперлига Србије, где имате високе амбиције, као што и Романтичари имају висока очекивања од Вас, након одличних игара у Кошаркашкој лиги Србије. У првом колу нам долази екипа чачанског Борца, коју смо убедљиво савладали у Београду, али смо исто тако и заказали у Чачку. Па нас стога интересују твоја очекивања пред тај дуел, који ће бити веома важан у борби за прва два места у групи?

– За пар дана почиње Кошаркашка Суперлига Србије, где опет играмо против Борца из Чачка, где ће по мом мишљењу та утакмица бити једна од тежих и једна од утакмица у којој ћемо решавати своју судбину око уласка у прве две екипе у групи А. Показали смо да можемо да добијемо Борац, тако да се ја надам победи против њих код куће, као и у гостима. Доласком Филипа Станића, Николе Танасковића и Бранислава Ратковице комплетирали смо састав и мислим да смо доста конкурентни са осталим екипама. Имамо велике шансе да Суперлигу Србије започнемо победом.

5.И за сам крај нашег разговора, да ли би имао нешто да поручиш свим Романтичарима у своје име, или као капитен испред целе екипе ?

– Као капитен испред целе екипе и стручног штаба желим да позовем све Романтичаре да нас у што већем броју подрже у Кошаркашкој Суперлиги Србије. На свакој утакмици ћемо пружити најбољу игру, као и максимално залагање и пожртвовање, јер ОКК Београд мора да се врати на место које залужује и које му припада, а са Вама навијачима, не сумњам да ће тако и бити.

Интервју радио: Лука Крпић
Фотографије: ОКК Београд
Април 2019