Михаило Јовичић (ОКК Београд) : ”Нова сезона нова улога, обећавамо посвећеност.”

За сам почетак нашег разговора, интересују нас твоја очекивања у предстојећој сезони, и да ли Клонфери, и ове сезоне могу да понове успехе из претходне сезоне?


Моја лична очекивања за ову сезону су веома слична као и претходне сезоне, с тим, што бих желео да ове сезоне, поред играња у Кошаркашкој лиги Србије, и у Кошаркашкој Суперлиги Србије, да успемо у намери да одемо и на завршницу Купа Радивоја Кораћа. И ако је екипа доста млађа, и не искуснија за разлику од прошле сезоне, мислим да су дати циљеви достижни, и где бих искрено желео и волео да будемо боље пласирани него претходне сезоне.


Припреме су у завршној фази, плаво-бели тим из Жућкове авлије, као и претходне сезоне има најмлађу екипу у лиги, па сходно томе, шта можемо очекивати од Клонфера током сезоне?


У овој сезони, наши навијачи, дефинитивно могу да очекују једну велику борбу, агресивност, хтење, жељу и велику пожртвованост на свакој нашој утакмици, а поготово на домаћем паркету. Играли смо доста пријатељских утакмица у овом припремном периоду, где смо доста намучили екипе које играју АБА 2 лигу, као и одређене иностране екипе. Што дефинитивно говори да свакога можемо да победимо, без обзира на нашу младост и не искуство, али наравно, не смемо да спуштамо гард, јер можемо такође, од свакога и да изгубимо, што нам се дешавало на припремним утакмицама, где смо за противнике имали доста искусније екипе, него што је наша. Сматрам да је одлична ствар за нас, што су нам се такви порази дешавали сада, у припремном периоду, а не, да нам се дешавају током сезоне.  


Прошле сезоне си са успехом носио плаво-бели дрес у Кошаркашкој лиги Србије, док у Кошаркашкој Суперлиги Србије ниси наступио због повреде која те је задесила, па нас стога интересује да ли је та повреда санирана и како је она утицала на тебе?

Што се тиче моје повреде у претходној сезони, у питању је била парцијална руптура задње ложе, која је била санирана након две недеље, тачније, пред прво коло Кошаркашке Суперлиге Србије, где смо угостили чачански Борац, али стицајем околности, ја сам исту повреду, нажалост обновио, и нисам наступао за плаво-бели тим у Кошаркашкој Суперлиги Србије, што ми је тешко пало, али је то тако у спорту. Повреда је санира, и нисам имао никаквих проблема током припрема, тако да почетак шампионата дочекујем потпуно спреман и мотивисан.


Стигао си прошлог лета у Жућкову авлију, где си претходне сезоне играо са Ненадом Миљеновићем и Новаком Мусићем, који нажалост више нису са нама, док ће ти ове сезоне партнери бити Лука Вуликић и Владан Мусић. Да ли би могао да нам направиш неку паралелу између ове и претходне сезоне, и шта можемо очекивати од организатора игре Клонфера у овој сезони?


Прошле сезоне смо дефинитивно имали два најбоља плејмејкера у лиги, и ја сам имао ту част и привилегију да учим и стичем неопходно искуство од једног Ненада Миљеновића, који је носио дрес наше репрезентације, као и од Новака Мусића, који је фантастичан играч и који ове сезоне наступа за КК Mega Bemax, од којих сам много научио, и на чему сам им неизмерно захвалан. Мени са једне стране није жао што више нису са нама, пошто су обојица заслужили да играју много већи ранг, него што је Кошаркашка лига Србије, али ми је такође, са друге стране, много жао што више нису са нама, пошто су то фантастични момци, који би нам својим искуством и умећем помогли у овој сезони, као што су то чинили у претходној. На њихова места у овој сезони су дошли Лука Вуликић, који је дошао са колеџа из Сједињених Америчких Држава, и ради се о једном веома квалитетном момку, као и о саиграчу. А из јуниорског тим KK Mega Bemax, који је актуелни вицешампион Европе, дошао је Владан Мусић, рођеног брата Новака Мусића. Од нас органитора игре Клонфера, можете очекивати једну велику борбеност, као и пожртвованост, као и једну велику жељу да на свакој утакмици имамо доста добру реализацију у нападу.


Предстојећег викенда почиње нова сезона у Кошаркашкој лиги Србије, где имате велике амбиције, а жреб је одлучио да прво коло играмо у Алексинцу, против домаћег Напретка, па нас стога интересују твоја очекивања у вези са том утакмицом?


Прво коло играмо у Алексинцу, где нас дочекује екипа домаћег Напретка. Напредак је у претходној сезони изборио пласман у Кошаркашку лигу Србије и где нас сигурно очекује пуна дворана домаћих навијача. Дефинитивно можемо очекивати једно тешко гостовање, једну велику борбу, агресивност и тврду утакмицу. Ми знамо шта треба да радимо, шта нам је чинити, и шта нас очекује тамо, за то смо се и спремали током припрема. ОКК Београд на свакој утакмици иде ка освајању два бода, односно победи, јер ми увек размишљамо на такав начин, и победа на отварању шампионата би нам много значила на пољу сапоуздања, као и за наставак шампионата.  

Након утакмице у Алексинцу, следи нам прва утакмица на домаћем паркету, који је прошле сезоне био ,,неосвојива тврђава” и где су многи фаворити падали пред домаћом публиком. Па нас стога интересује твоје мишљење о атмосфери на домаћем паркету, и да ли ти значи подршка навијача?


Након утакмице у Алексинцу, очекује нас утакмица против Вршца, на домаћем паркету, где лично очекујем пуну дворану, као што је то био случај и претходне сезоне, и где ће се тражити карта вишка. Желео бих да се и у овој сезони понове атмосфере као што су биле на утакмицама против Војводине, Борца, Новог Пазара, Црвене Звезде…. као и на тренингу пред старт Кошаркашке Суперлиге Србије. Моје лично мишљење је, да су то најлепше утакмице, за које живи сваки играч, где имамо подршку наших верних навијача. И дефинитивно није мит, да наши навијачи доносе огромну разлику, и много већи мотив и жељу за победом, а исто тако, гостујућој екипи није свеједно, када истрчи на паркет, и осети хук наших навијача. Такође, хтео бих да позовем Плаву Унију, као и све поштоваоце и симпатизере ОКК Београда, да нас прате на свим утакмицама током сезоне, јер ће мо са Вама, и са вашом подршком, зацртане циљеве у овој сезони лакше остварити.


За сам крај нашег разговора, многе Романтичаре интересује, каквог Михаила Јовичића можемо очекивати у предстојећој сезони?


У предстојећој сезони, ја имам доста другачију улогу за разлику од прошле сезоне. У овој сезони добио сам доста већу слободу, али и одговорност, што није нимало лако, а поготово у великом клубу, као што је ОКК Београд. Сваком играчу, као и мени, то представља велики изазов, због чега сам веома срећан, као и привилегију коју сам добио, и прилику да будем један од водећих играча у овој сезони, и надам се да ћу је оправдати. Романтичарима би хтео да поручим да од мене на свакој утакмици могу очекивати максималну агресивност, посвећеност, енергију, жељу за победама, као и максималан однос према плаво-белом дресу.