Најава за утакмицу против Јагодине

У суботу, 27. априла, са почетком у 19 часова, ОФК Београд, у оквиру 27. кола ЈСЛ, гостује екипи ФК Јагодина. У сарадњи са Моцарт меч центром на нашем сајту можете пратити уживо текстуални пренос утакмице!

DSCF2655СТАЊЕ У ТАБОРУ РОМАНТИЧАРА

Још четири утакмице су остале до краја шампионата у коме се боримо за “голи живот”! У последња четири меча имамо три победе и један пораз и на добром смо путу да останемо у елитном друштву.

Тренутно имамо 27 бодова, а нека рачуница каже да нам је за сигуран опстанак потребно између 32 и 34 бода. У претходним сезонама тринаестопласирани тим лиге, што је место које ове сезоне осигурава останак, имао је између 29 и 31 бод.

На утакмици у Јагодини, тренер Крмпотић може да рачуна на комплетан тим, а једино неће бити Планића због жутих картона.

СТАЊЕ У ТАБОРУ ЋУРАНА

Јагодина је тренутно трећепласирани тим лиге, а у среду игра у финалу националног купа које су изборили након што су нас елиминисали у полуфиналу пре мање од месец дана.

Њихов тренер уверава да ће Јагодинци ићи на победу, иако им је приоритет куп утакмица, али исто тако најављује да ће на утакмици са нама поштедети пар стандардних првотимаца.

КРАТАК ИСТОРИЈАТ НАШЕГ НАРЕДНОГ ПРОТИВНИКА

Основан је 1919. године као ЈСК Зора, да би више пута име клуба било мењано у СК Спарта (1921), ЈСК Дача (1926), Јагодински СК (1935), а након 1945. клуб је носио име ФК Полет.

У време обнове након Другог светског рата интенција партије је била – да градови и клубови добијају имена по некадашњим револуционарима и народним херојима. Тако је 1946. Јагодина, по Светозару Марковићу добила име Светозарево, а СД Полет мења име у СД Никчевић, у знак сећања на народног хероја Радисава Никчевића. Крајем 1949. године промењено име у СД Слога, а касније у ФК Младост (1951.) и потом у ФК Морава (1954.). Под притиском светозаревачких политичара 1962. године извршена је фузија три клуба – Мораве, ОФК Каблова и Јединства у ФК Јагодина. Највећи успеси у сезонама 1970/71. и 1981/82 је био улазак у Прву српску лигу, а неуспеси таворење у Крагујевачком подсавезу.

Осим у сезони 1993/94 када су играли у Другој лиги – Исток, нису се такмичили у савезном рангу. У последње две сезоне бележе вртоглав успех. Након замене места са Јединством (Доња Мутница) у сезони 2006/07, после дужег времена опет су дошли у прилику да играју српсколигашки фудбал. Првобитни циљ је био опстанак, али како се првенство одвијало, бележили су све боље резултате и на крају заслужено освојили титулу у Српској лиги Исток и пласирали се у Прву лигу Србије.

Најуспешнија првенствена сезона била је 2007/08. када су успели да се пласирају у Супер лигу Србије у којој играју од сезоне 2008/09. Највећи клупски успех у историји су забележили освајањем Купа Србије 2013. године, а након тога су и учествовали у квалификацијама за Лигу Европе!

МОГУЋИ САСТАВИ ТИМОВА

Заиста је незахвално прогнозирати састав домаћих, ако узмемо у обзир изјаву њиховог стратега, па ћемо у најаву ставити њихов тим који је играо на претходној утакмици.

ФК Јагодина (4-4-2): Ђуричић, Анђелковић, Живановић, Михајловић, Шушњар, Цветковић, Милинковић, Илић, Дамјановић, Арсенијевић и Пешић.
Тренер: Младен Додић

ОФК Београд (4-5-1): Зечевић, Василић, Аџић, Васиљевић, Антонов, Здјелар, Гајић, Мицевски, Дражић, Палочевић и Дражић.
Тренер: Златко Крмпотић

СТАТИСТИКА И ОЧЕКИВАЊЕ КЛАДИОНИЦА

Од како су Јагодинци ушли у ЈСЛ, са њима смо одиграли 13 мечева. Ћурани су више пута славили и то чак 8 пута, док је једном било нерешено, а четири пута смо ми били победници. У Јагодини смо играли 7 пута и освојили смо само 1 бод! Ове године смо се састали већ у 3 наврата, два пута су бољи били Јагодинци, а ми једанпут.

Што се тиче очекивања кладионица по њима су домаћи фаворити па се за нашу победу даје квота од 3,12, за реми 3,23, а победа Јагодине се просечно вреднује са 2,08.

ПОГЛЕДАЈТЕ ОПШИРНИЈУ СТАТИСТИКУ!
извор: fudbal.91

СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТ

Главни судија на утакмици ће бити тридесетдеветогодишњи Мајо Вујовић из Новог Сада. До сада нам је судио на 14 мечева уз скор од 8 наших победа, 2 ремија и 4 пораза! Досудио је и 6 једанаестераца у нашу корист, у односу на 2 које је показао нашим противницима! Показао нам је 26 жутих картона, а нашим ривалима 36, уз један парни жути картон.

Јагодинцима је судио на чак 21-ом мечу уз скор: 12-1-8. Показао им је 45 жутих, 1 парни и 2 црвена, а њиховим ривалима 56 жутих и 2 црвена картона. У корист Јагодине досудио је 2 једанаестерца.

Делегат: НИКОЛИЋ Ненад
Главни судија: ВУЈОВИЋ Мајо
Први помоћни судија: ЖИВКОВИЋ Саша
Други помоћни судија: КОРАЈЛИЈА Милан
Четврти судија: ПЕТРОВИЋ Оливер
Први додатни судија: ГОГИЋ Миодраг
Други додатни судија: КИШ ЧЕПЕГИ Роберт
Посматрач: РАДУЛОВИЋ ДраганУЧЕСТВОВАЊЕ У ДИСКУСИЈИ

Своје мишљење, праћење дискусије као и могућност да гласате о исходу меча можете остварити на теми о овој утакмици на нашем ФОРУМУ! Региструјте се ако већ нисте!

КОМПЛЕТНИ ПАРОВИ 27. КОЛА И ТРЕНУТНА ТАБЕЛА

Субота:
Спартак – Нови Пазар 15.00 (РТВ 1)
Доњи Срем – Партизан 17.00 (Арена спорт 1)
Јавор – Војводина
Вождовац – Раднички Ниш
Јагодина – ОФК Београд 19.00
Чукарички – Раднички 1923
Црвена звезда – Рад 19.30 (Арена спорт 1)

Недеља:
Напредак – Слобода 19.00 (Арена спорт)

ТАБЕЛА: Звезда 62, Партизан 59, Јагодина 43, Чукарички 42, Војводина 41, Нови Пазар 38, Раднички Н. 35, Вождовац 35, Напредак 32, Спартак 31, Доњи Срем 27, ОФК Београд 27, Слобода 27, Рад 25, Раднички 1923 24, Јавор 21.

Leave a Reply

Your email address will not be published.