OFK Beograd Stuttgart, наши плаво бели!

U nemačkom gradu Štutgartu postoji fudbalski klub, regularni takmičar niželigaških rangova koji je ime dobio po našem OFK Beogradu. Ovaj fudbalski klub postoji još od 1971-e godine i redakcija našeg sajta odlučila se da kroz ovu kratku priču ”onjuši” kako sve to naši ”Nemci” rade. Trudićemo se da kao Klub prijatelja utičemo na zvanične klupske strukture i na sve načine ojačamo konekcije sa kolektivom OFK Beograd Stuttgart i u što skorijem periodu budemo dobri domaćini.

Dobar dan želimo svim Ofkovcima u Štutgartu! Primite pozdrave od kluba prijatelja pa da počnemo plavo-belu priču.

Kažite nam više o vašem fudbalskom klubu, godini osnivanja i ideji da se klub nazove baš po OFK Beogradu?

Klub je osnovan 1971 od strane gastarbajtera i takmicio se dugo godina u tadasnjoj Jugo-Ligi u nasoj pokrajini Baden-Württembergu. Zasto OFK Beograd: posto su gastarbajteri sa celog balkana u pitanju, prva asociacija za ime bili su klubovi iz bivse Jugoslavije.

U Novembru 2016 smo imali veliku proslavu povodom 45 godina postojanja kluba sa oko 1.000 ljudi i koncert uz to gde smo pozvali i popularne pevače iz Srbije (S.Matić, A.Lukas, Ritam Srca…) koje voli publika u dijaspori ne bi li skupili što više novca za naš klub.

U kojoj ligi se danas takmiči OFK Beograd Stuttgart?

Trenutno se takmicimo u 8. ligi, 10 ima ukupno, ali uslovi i kvalitet su na jako dobrom nivou i moze se porediti sa 3. ili 4. rangu u Srbiji. Trenutno zauzimamo 5. mesto na tabeli a imamo potencijal i ambicije za dalji napredak.

Da li nam možete reći više o funkcionisanju kluba? Koji fudbalski objekat koristite, na koji se način klub finansira i imate li eventualnu pomoć od lokalne zajednice?

Trenutno funkcionisanje kluba zahvaljujemo sadasnjoj upravi, pre svega predsedniku Novici Radovicu, ali i Radenku Mitrovicu i Aci Rogicu. Uz to imamo i par manjih sponzora i clanova koji pomazu klubu. Nazalost nemamo nase objekte i terene pa moramo na godisnjem nivou rentiramo od jednog nemackog kluba.

U kakvom ste odnosu sa OFK Beogradom i koliko pratite fudbalska dešavanja iz Beograda?

Manji kontakt prema OFK Beogradu je u proslosti postajao, čak i kontakt na pripremama u Antaliji. A pratimo naravno i sadasnja desavanja u nasem fudbalu i OFK Beograd i nadamo se brzom povratku u visi rang.

U kratkom razgovoru pred ovaj intervju pomenuli ste da svake godine organizujete ekskurzije. Možete li nam reći više reči o tome?

Svake godine nasi igraci na kraju sezone organizuju ekskurziju i tako zatvore fudbalsku godinu. U zadnje tri godine smo ujedno slavili i dva puta ulazak u visi rang i ovoga leta opstanak u ovoj ligi. Destinacije su dosad bili primera radi Bec, pa Krit i ovog leta Majorca. Uvek u planovima se pominjao i Beograd, tako da bi nam jako drago bilo kad bi i imali mogucnost da se organizuje neko druzenje sa vama, ljudima iz kluba i igracima a mozda cak i odigravanje prijateljske utakmice za sve ljubitelje i prijatelje OFK.

Naša iskrena želja je da to sprovedemo u delo. Da li imate nešto da poručite za kraj našim čitaocima?

Kao predhodno napisano, naravno da je i nasa zelja da u buducnosti se odigra takva utakmica i po mogucnosti na Omladinskom Stadionu.

Nebitno koji kontinent, koja zemlja i koji rang plavo-bele boje moraju uvek da nas povezuju.

Pozdrav i hvala