Saopštenje povodom teksta u listu ”Novosti” 08.08.2020.

Klub prijatelja OFK Beograda ovim putem želi da se ogradi od neukusnih izjava bivšeg igrača, a danas klupskog funkcionera Zdravka Jokića.

Zdravko Jokić je u izjavi za list ”Novosti”, dana 08.08.2020., bivše igrače Aleksandra Kolarova i Branislava Ivanovića omalovažavao neprimerenim izjavama, ističući lični sud da se ovaj dvojac uspešnih fudbalskih internacionalaca ne brine za zdravlje OFK Beograda (”Ne znam kako se nisu zapitali šta se dešava sa ovim klubom ili se makar dovezli do stadiona svojim džipom.”)

Takođe, protivimo se i ocenjivanju Dževada Prekazija, nekada trenera u mlađim selekcijama kluba, koga Zdravko Jokić takođe spominje u lošem kontekstu.

Smatramo da su ovakve izjave veliki udarac za OFK Beograd, posebno jer se ne dešavaju prvi put. Nikada nećemo podržati takav stil komunikacije, koji ne priliči veličini i duhu našeg kluba, niti je u skladu sa našom borbom za očuvanjem vrednosti.

Želimo da poručimo da su vrata Omladinskog stadiona uvek otvorena za sve bivše igrače i trenere. Naše udruženje kao jedan od temelja svoje borbe neguje zdrav odnos sa onima koji su zadužili plavo beli dres.

To se u našem kontinuiranom radu može i videti.

Klub prijatelja OFK Beograda 1994