Најава за утакмицу у Ужицу

Утакмица за спас сезоне!

У среду, 04. децембра, са почетком у 13 часова, ОФК Београд, у оквиру 1/4 финала националног купа, гостује ужичкој Слободи на стадиону “Беглук”.

Ова утакмица је имала и веома непопуларну увертиру јер је приликом жреба наш клуб јасно оштећен, али  ЖАЛБА нашег клуба није прихваћена!

СТАЊЕ У ТАБОРУ РОМАНТИЧАРА

После три везане победе смо се понадали да ћемо у финишу првенства надокнадити лоше резултате са почетка сезоне, али двонедељна пауза, која је наступила у првенству, очигледно је лоше утицала на наш ритам па смо повезали два пораза и дошли у ситуацију да будемо на три бода од зоне испадања из лиге!

Утакмица и победа у купу би значила за наш тим много! Цела сезона би могла да се промени и да из још једне просечне у низу ова буде успешна, јер бисмо поново могли да будемо у самој завршници борбе за трофеј који чекамо још од 1966. године! Победа на четвртфиналној утакмици би дала сваком Офковцу тему за маштање током дуге зимске паузе у којој се најављују озбиљне корекције у нашем тиму, као и у самом функционистању клуба!

За ову утакмицу нећемо моћи да рачунамо на Здјелара због жутих картона, а са друге стране у тим се враћају Дражић и Голубовић. Занимљиво је да тренер Крмпотић није на данашњем тренингу увежбавао извођење једанаестераца што је пракса пред сваку овакву утакмицу у свим озбиљнијим клубовима. Наш стратег је вероватно уверен у победу у 90 одиграних минута…

СТАЊЕ У ТАБОРУ ЕРЦОВА

Ни Ужичанима не цветају руже ове сезоне. На претпоследњем су месту на табели са 13 сакупљених бодова. У сличној су ситуацији као и ми па би и њима пролаз у полуфинале масовнијег домаћег такмичења донео велику радост.

Везали су два пораза, од којих један на свом терену од Доњег Срема тако да је атмосфера у њиховом табору доста пољуљана.

На овој утакмици се опраштају од домаће публике до пролећне полусезоне, а зачуђује одлука управе да промени термин одигравања меча па ће се тако уместо у 16:30 х под светлошћу рефлектора, утакмица играти у доста непопуларном термину од 13 часова. Уштеда струје није једина ствар где се управа Слободе одлучила “стискање каиша”. Исто тако је и источна трибина затворена за гледаоце да се, како је наведено, клуб не би беспотребно додатно излагао трошковима око организације.

Вишегодишњи тренер, “алфа и омега” Слободе и наш некадашњи играч, “спектакуларни” Љубиша Стаменковић Пискавац, на овој утакмици неће моћи да рачуна на нашег бившег везисту, Жеравицу, као ни на Кнежевића и можда још пар играча који су болесни.

КРАТАК ИСТОРИЈАТ НАШЕГ НАРЕДНОГ ПРОТИВНИКА

Ужички раднички спорт-клуб Слобода основан је пролећа 1925. године у некадашњој Милинковићевој кафани у Ужицу, и то на иницијативу Милоша Марковића, који је две године раније био оснивач Нишког Радничког.

Почетком тридесетих, због јаког утицаја Комунистичке партије на клуб, полиција забрањује рад Слободи. На темељима забрањеног клуба ниче нови, УСК Грађански који у међувремену присаједињује и Еру и тако постаје прави репрезент града. У сезони 1935/36. Грађански постаје шампион Западно-моравске жупе и стиче право за квалификације за улазак у први подсавезни ранг (другу лигу) са Крагујевачком Ердоглијом и Јагодинским СК но пропушта прилику да уђе у виши ранг.

За време окупације клуб није радио,да би годину дана након ослобођења, 5. маја 1945. године клуб био обновљен под старим именом – Слобода.

Године 1965. пласирала се у другу лигу где је уз кратке прекиде, после испадања у нижи ранг, провела највише времена, све до деведесетих када се пласирала у тадашњу Прву Б лигу. Током двехиљадитих година, Слобода је спала на ниске гране, те је поново постала Српсколигаш, да би лета 2010. фузијом са Севојном ушла у наш највиши ранг, променивши име у Слобода Поинт Севојно.

МОГУЋИ САСТАВИ ТИМОВА

ФК СЛОБОДА (4-2-3-1): Ранковић, Василић, Ловрић, Гојковић, Пејовић, Цветковић, Пилиповић, Пурић, Тиаго, Бабић и Окуно.
Тренер: Љубиша Стаменковић

ОФК БЕОГРАД (4-2-4): Павловић, Батес, Планић, Васиљевић, Антонов, Мицевски, Гајић (Голубовић), Дражић, Чаврић, Јешић (Дамјановић) и Палочевић.
Тренер: Златко Крмпотић

СТАТИСТИКА И ОЧЕКИВАНЈЕ КЛАДИОНИЦА

У последње три сезоне од како се Слобода, после фузије са Севојном, вратила у најелитније друштво, одиграли смо седам мечева. Скор је тотално изједначен и по три победе смо забележили и ми и они, а један пут је био реми уз укупну гол разлику од 9:9.

Што се тиче очекивања кладионица по њима је Слобода фаворит. За победу домаћих у просеку се даје квота од 1,89, за реми 3,23, а за победу Београда чак 3,76.

ПОГЛЕДАЈТЕ ОПШИРНИЈУ СТАТИСТИКУ!
извор: fudbal91.com

СУДИЈЕ И ДЕЛЕГАТ

Главни судија на мечу биће тридесетседмогодишњи Владо Глођовић из Врбаса. Глођовић нам није био превише пута судија на утакмицама на којима смо славили. Само смо једном победили на 13 мечева на колико нам је био главни арбитар. До сада нам је показао 32 жута, два парна и један црвени картон! Насупрот томе, противницима је доделио 34 жута и два парна картона на истој утакмици, а досудио је и један пенал у њихову корист.

Слободин скор на десет мечева на којима им је Глођовић судио је 4-3-3, а доделио им је 23 жута картона и досудио један једанаестерац у њихову корист.

Главни судија: ГЛОЂОВИЋ Владо
Први помоћни судија: ПЕТРОВИЋ Дејан
Други помоћни судија: ПАВЛОВИЋ Бранко
Четврти судија: САНТРАЧ Дејан
Посматрач: ГАВРИЛОВИЋ Миле

УЧЕСТВОВАЊЕ У ДИСКУСИЈИ

Своје мишљење, праћење дискусије као и могућност да гласате о исходу меча можете остварити на теми о овој утакмици на нашем ФОРУМУ! Региструјте се ако већ нисте!

КОМПЛЕТНИ ПАРОВИ 1/4 ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

13,00: Спартак – Партизан
13,00: Слобода Поинт – ОФК Београд
16,00: Јагодина – Доњи Срем
17,00: Црвена звезда – Војводина

Leave a Reply

Your email address will not be published.